ΥΕΘΑ για στελέχωση e-ΕΦΚΑ: υφίσταται δωρεάν παροχή υπηρεσιών, για κοινωφελείς σκοπούς (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Στελέχωση του e-ΕΦΚΑ με προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Οι τρεις ομάδες εργασίας από το ΓΕΣ, το ΓΕΝ και το ΓΕΑ, που έχουν προταθεί, στελεχώνονται με στρατιωτικό προσωπικό διαφόρων κατηγοριών.

Εφόσον ληφθεί οριστική απόφαση για διάθεση του εν λόγω προσωπικού, στην αρμόδια Δνση του e-ΕΦΚΑ, αυτή θα διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 55 του Ν.Δ 721/1970 «Περί Οικονομικής Μερίμνης και Λογιστικού των Ε.Δ» (Α΄251), στις οποίες προβλέπεται ότι, υφίσταται η δυνατότητα δωρεάν παροχής υπηρεσιών, για κοινωφελείς σκοπούς, με απόφαση του Υπουργού ή του Υπηρεσιακού Οργάνου στο οποίο έχει μεταβιβασθεί η σχετική αρμοδιότητα.

Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως, εν προκειμένω, η πρόθεσή μας να συνεισφέρουμε στην επιτάχυνση απονομής των στρατιωτικών συντάξεων, σύμφωνα πάντα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Τα λοιπά ζητήματα τα οποία τίθενται στην Ερώτηση, εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Πουθενατζηλας το αναγνωσμα!!
    Δωρεαν στελεχη στον ΕΦΚΑ
    Δωρεαν παραχωρηση Στρδων
    Δωρεαν περιπολα πυρασφαλειας
    Δωρεαν επεμβασεις σε φυσικες καταστροφες
    Δωρεαν μεταφορες ασθενων
    Δωρεαν εξουδετερωση εκρηκτικων μηχανισμων
    Δωρεαν παραχωρηση πεδιων βολης σε ιδιωτες (σκοπευτικους)
    Δωρεαν εκεινο
    Δωρεαν το αλλο..
    ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ τα δινουν οι ΕΔ!!!
    Κανενα ανταλλαγμα!!
    Κατα τα αλλα τους ιδιωτες των διοδιων που εχουν υφαρπαξει δημοσια περιουσια τα πληρωνουν οι ΕΔ..
    Τα καυσιμα που χρησιμοποιουν εχουν κοστος..
    Οι εργατοωρες εχουν κοστος..
    Η καταπονηση εχει κοστος..
    Μαλλον ο κ. "υπουργος" νομιζει οτι τα στελεχη ειναι Νεαντερνταλ..
    Μιλαμε δεν σωζομαστε με ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω σε όλα όσα ανέφερες.Ο στρατός ήταν η τελευταία λύση σε πολλά πράγματα, αλλά επειδή άλλες υπηρεσίες πάνε σκόπιμα σχεδόν σε λανθάνουσα πορεία και κατεύθυνση, καλούνται οι ΕΔ να βγάλουν το φίδι απ'την τρύπα ,όχι ως τελευταία επιλογή όπως ανέφερα πιο πριν , αλλά ως πρώτη και καλύτερη.Ενα καλό ξεσκαρτάρισμα μεταξύ των προτεραιοτήτων του και των 'υποχρεώσεων' που του αναθέτονται,ίσως είναι είναι πιο χρήσιμο από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή.

      Διαγραφή