Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για τα Δελτία ταυτότητας στελεχών ΕΔ ως ταξιδιωτικά έγγραφα



Η απάντηση ΥΕΘΑ:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Δελτία ταυτότητας στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ως ταξιδιωτικά έγγραφα», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει δρομολογήσει τις ενέργειες υλοποίησης έκδοσης της προβλεπόμενης, από την εξουσιοδοτική διάταξη των άρθρων 40 και 48 του ν.4609/2019 (Α΄67), Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η επιτυχής ολοκλήρωση των οποίων προϋποθέτει την περιέλευση στοιχείων από την συναρμόδια Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνυπολογιστέα παράμετρο συνιστά, επίσης, η ολοκλήρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του τρέχοντος διαγωνισμού για την προμήθεια νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας.

Όσον αφορά στις οικονομικές επιβαρύνσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 68 του ν.3566/2007 (Α΄117), χορηγούνται διπλωματικά και ειδικά υπηρεσιακά διαβατήρια για εκτέλεση υπηρεσίας στο εξωτερικό, σε Έλληνες υπηκόους με μέριμνα του Υπουργείου Εξωτερικών, το κόστος των οποίων βαρύνει το φορέα έκδοσής τους ή το φορέα στον οποίο υπηρετεί ο αιτούμενος την έκδοση, και όχι τα στελέχη.

Τέλος, για τα στελέχη που μεταβαίνουν στο εξωτερικό και σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ για υπηρεσιακούς και εκπαιδευτικούς λόγους, εκδίδεται από την Υπηρεσία ειδικό Φύλλο Πορείας ΝΑΤΟ (SΤΑΝΑG 2026) στην αγγλική και λατινική γραφή, το οποίο επέχει θέση διαβατηρίου.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια