Εθνικό τυφέκιο; Τι απάντησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Ο ενθουσιασμός που έχει δημιουργηθεί στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο για το «εθνικό τυφέκιο» μάλλον δεν αποτυπώνεται στην απάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Βουλή.

Γράφει ο Κώστας Αττίας - usay.gr

Θα είναι Ελληνικό το επόμενο τυφέκιο των Ενόπλων Δυνάμεων, (και δεν εννοούμε το «νέο» G3 για το οποίο πολύ πρόσφατα είχαν επίσης υπάρξει δημοσιεύματα);

Κάποιοι το θεωρούν δεδομένο. Στα κοινωνικά δίκτυα επικρατεί ενθουσιασμός αλλά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι μάλλον συγκρατημένοι.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε την Βουλή για το θέμα και ξεκαθάρισε πως έχει γίνει παρουσίαση του τυφεκίου και στην παρούσα φάση πραγματοποιείται γενικότερα καταγραφή τεχνικών χαρακτηριστικών οπλισμού που παράγεται και χρησιμοποιείται από προηγμένες στρατιωτικά χώρες, με επιδίωξη του ΥΠΕΘΑ να είναι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα ο Υπουργός με νόημα σημειώνει πως σε ό,τι αφορά στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΑΣ ΑΒΕΕ), η εταιρεία βασιζόμενη στην πολυετή εμπειρία της στην παραγωγή φορητού οπλισμού και έχοντας την τεχνική υποδομή για να υποστηρίξει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πρόγραμμα παραγωγής νέου τυφεκίου, επιθυμεί και θα επιδιώξει το μέγιστο ποσοστό συμμετοχής, συμπαραγωγής και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Σε απλά ελληνικά ο Υπουργός λέει πως το αν το νέο τυφέκιο θα έχει «ταυτότητα» ή «διαβατήριο» δεν είναι το μείζον για την επιλογή του, και αυτό που θα μετρήσει είναι η αξιολόγηση που θα γίνει από την μία και τα πιθανά κέρδη για την αμυντική βιομηχανία από την άλλη.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια