Επιστολή προς ΥΕΘΑ για τα Συνταξιοδοτικά Θέματα ΕΠΟΠ-Τι αναφέρει (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Επιστολή προς ΥΕΘΑ για τα Συνταξιοδοτικά Θέματα ΕΠΟΠ-Τι αναφέρει (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Η ΠΟΕΣ δημοσιεύει επιστολή του Βουλευτή ΝΔ Ν. Πιερίας ΞΕΝΟΦΩΝ Ε. ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ προς τον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο με τίτλο: «Συνταξιοδοτικά Θέματα Επαγγελματιών Οπλιτών»

Σύμφωνα με την υπόψη επιστολή επισημαίνονται ότι:

α. Επικρατεί η εύλογη ανησυχία στις τάξεις των ΕΠΟΠ οι οποίοι εντός της επόμενης τριετίας προβλέπεται να καταληφθούν από τα όρια ηλικίας του βαθμού τους, χωρίς να έχουν συμπληρώσει τριάντα πέντε (35) έτη συνολικής συντάξιμης υπηρεσίας, με συνέπεια την άμεση αποστρατεία τους και την απόληψη σύνταξης η οποία αντιστοιχεί στα χρόνια ενεργού υπηρεσίας που κατά περίπτωση ενδέχεται να είναι ανεπαρκή.

β. Παρόμοιο ζήτημα έκδοσης εγκυκλίων αποστρατείας κατά τον χρόνο κατάληψης του ορίου ηλικίας τους παρουσιάστηκε και για τους ΕΜΘ, το οποίο εν τέλει ρυθμίστηκε με το άρθρο 5 του ν. 4609/2019 (ΦΕΚ Α’ 67, «Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις») και έδωσε διέξοδο στην πρόωρη αποστρατεία αυτών των στελεχών.

γ. Καθίσταται πρόδηλο και πρόσφορο όπως ρυθμιστεί κατά τρόπο ανάλογο με τη συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση και το ζήτημα των στελεχών του θεσμού των ΕΠ.ΟΠ προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της ίσης μεταχείρισης αλλά και προκειμένου να εκλείψει η εύλογη ανησυχία των συγκεκριμένων στρατιωτικών, οι οποίοι επιτελούν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού.

Δείτε την σχετική επιστολή:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια