Αυτά είναι τα θέματα που ενημέρωσε η ΕΑΑΣ τον ΥΦΕΘΑ (ΦΩΤΟ)

Αυτά είναι τα θέματα που ενημέρωσε η ΕΑΑΣ τον ΥΦΕΘΑ (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 η Ένωση Αποστράτων Αξκών Στρατού (ΕΑΑΣ), επισκέφθηκε τον κ. ΥΦΕΘΑ και τον ενημέρωσε επί των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη μας. (κλικ για μεγέθυνση)


Ακολουθεί η εκδοθείσα από την Ένωση ανακοίνωση:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΥΦΕΘΑ ΣΓΟ κ. ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

1. Αναβάθμιση Κύρους Ε.Α.Α.Σ.

α. Καθορισμός τακτικής ημερομηνίας επαφών ΥΦΕΘΑ με ΕΑΑΣ. Ήδη με πρωτοβουλία σας τον Δεκ 2019 έγινε για πρώτη φορά η κατάθεση απόψεων των Ε.Α.Α. και του Συντονιστικού τους, η καταγραφή των θέσεων και η ανάθεση έργου στους αρμόδιους επιτελείς των ΓΕ και του ΥΠΕΘΑ. Αιτούμεθα, λοιπόν, τη θεσμοθέτηση αυτής της πρωτοβουλίας σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, πχ ανά 4μηνο ή 6μηνο.

β. Για θέματα που αφορούν αποστράτους Αξκούς του Σ.Ξ., να ζητείται η άποψη της Ε.Α.Α.Σ.

γ. Για οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση, που επηρεάζει τους αποστράτους Αξκούς του Σ.Ξ., να ζητείται εισήγηση της Ε.Α.Α.Σ., για ευρύτερα θέματα αποστράτων όλων των Κλάδων η εισήγηση του Συντονιστικού.

2. Οίκος Ευγηρίας

Δημιουργία Οίκου Ευγηρίας για τα μέλη της ΕΑΑΣ κατ’ αρχήν στην Αθήνα και ακολούθως στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ, αλλά τελικά δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια. Θεωρούμε ότι αποτελεί ύψιστη φροντίδα για τους συναδέλφους που έμειναν μόνοι στη ζωή.

3. Κατανομή πόρων εισπραττόμενων από εξοπλισμούς

Κατανομή των πόρων που εισπράττονται από τους εξοπλισμούς των Ε.Δ. και στα 3 ΕΚΟΕΜ, αναλόγως των μελών τους, καθόσον οι εξοπλισμοί είναι των Ε.Δ. και καλύπτουν επιχειρησιακές ανάγκες των Κλάδων.

4. Παρέμβαση στην Κυβέρνηση για απόδοση των οιονδήποτε αναδρομικών ανεξάρτητα από την πιθανή κατάθεση αγωγής μέρους εξ αυτών.

5. Εθνικά Θέματα

Δηλώνουμε το άμεσο ενδιαφέρον των μελών μας για τα παρακάτω θέματα Εθνικού Ενδιαφέροντος:

α. Ελληνοτουρκικά

β. Κυπριακό

γ. Βορειοπειρωτικό

δ. Συμφωνία Πρεσπών

ε. Μεταναστευτικό

στ. Επιχειρησιακή Ετοιμότητα Ε.Δ.

6. Συνημμένα υποβάλλεται συνοπτικό υπόμνημα για άμεσες εκκρεμότητες επί των συνταξιοδοτικών των αποστράτων.

7. Υπάρχει και σωρεία άλλων θεμάτων, τα οποία έχουν εν πολλοίς τεθεί στην προαναφερθείσα σύσκεψη του Δεκ. 2019, επί των οποίων όμως κρίνεται σκόπιμο να μην τα επαναλάβουμε και θα σας απασχολήσουμε γι’ αυτά στο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Μια ερώτηση μόνο: Στον Κο ΥΦΕΘΑ, έχει εκδοθεί η συνταξιοδοτική του πράξη για λήψη κανονικής σύνταξης, ας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα.
    Όλα τα θέματα που τέθηκαν είναι στοχευμένα και σωστά, αναμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γλυκό το ποτό της εξουσίας. Μετά την αποπομπή του θα δει με λογική σκέψη τους εα. Τώρα τους θέλει για φωτογραφίες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή