Μεγάλη αεροναυτική-χερσαία άσκηση από Αίγυπτο στα σύνορα Λιβύης ως απάντηση στην άσκηση Τουρκίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη αεροναυτική-χερσαία άσκηση από Αίγυπτο στα σύνορα Λιβύης ως απάντηση στην άσκηση Τουρκίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Σύμφωνα με το dimpenews.com:

Άσκηση στην άσκηση.. Μεγάλη αεροναυτική και χερσαία άσκηση του Αιγυπτιακού στρατού “Hassam-20” στα σύνορα Λιβύης ως απάντηση στην άσκηση της Τουρκίας…

Άσκηση στην άσκηση… Απάντηση της Αιγύπτου στην μεγάλη τούρκικη αεροναυτική άσκηση στ’ ανοικτά της Λιβύης. Ο αιγυπτιακός στρατός θα πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά αεροναυτικά και χερσαία γυμνάσια με την ονομασία “Hassam-20” στη δυτική στρατηγικής σημασίας περιοχή κοντά στα σύνορα με Λιβύη και στα χωρικά ύδατα της τελευταίας αλλά κι Αιγύπτου. Άρχισε ήδη η α΄ φάση. Αυτό ως αντίπραξη στην τουρκική επιθετικότητα και στα μεγάλα ναυτικά γυμνάσια που έχει προγραμματίσει η Άγκυρα στη Αν Μεσόγειο στ΄ανοιχτά Λιβύης στις 20 Ιουλίου. Θα υπάρξει συμμετοχή 8 πολεμικών πλοίων και 18 μαχητικών 8, αλλά και KC-135 Tankers και Boeing-737 AEW&Cs.


Την ίδια στιγμή η Τουρκία προετοιμάζει 10.000 Σύριους τζιχαντιστές για να επιτεθούν σε Σύρτη κι al Jufra. Ο GNA έχει συγκεντρώσει πολλούς πολιτοφύλακες και κυρίως Σύριους μισθοφόρους σε Misrata και δυτικά της Σύρτης.. Επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν 10 τουρκικά ναυτικά πλοία κοντά σε Sirte και στο Misrata. Πρόκειται για 6 φρεγάτες, 2 υποβρύχια και 2 πλοία υποστήριξης.. Η μάχη της Σύρτης και της al Jufra όπου να ‘ναι αρχίζει… Η μεγάλη ναυμαχία Αιγύπτου-Τουρκίας επίκειται…

Σύμφωνα με το newsbreak.gr:

Πολεμικά παιχνίδια Τουρκίας-Αιγύπτου στη Λιβύη

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση η Λιβύη. Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο «θερμαίνεται» κι άλλο.

Η Τουρκία σχεδιάζει μεγάλη αεροναυτική άσκηση στη Μεσόγειο κοντά στις ακτές της Λιβύης, με ημερομηνία έναρξης 20 Ιουλίου. Η Αίγυπτος πραγματοποιεί ήδη ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων αεροναυτικών δραστηριοτήτων κοντά στα χερσαία σύνορά της με τη Λιβύη.

Τα αιγυπτιακά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο αιγυπτιακός στρατός κάνει στρατιωτικούς ελιγμούς ετοιμότητας κοντά στα σύνορα της Λιβύης με την ονομασία «Decisive 2020», ως  απάντηση στην επερχόμενη άσκηση της Τουρκίας.

Το αιγυπτιακό κανάλι Al Kahera Wal Nas σε ανάρτηση στο Twitter, ανέφερε ότι οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, πραγματοποιούν την άσκηση στα δυτικά σύνορα και αυτό σημαίνει ότι οι ελιγμοί είναι κοντά στη Λιβύη.

Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το ναυτικό της χώρας δήλωσε πως οι αναμενόμενοι ελιγμοί θα ονομάζονται «Naftex» και θα γίνουν έξω από τις ακτές της Λιβύης σε τρεις διαφορετικές περιοχές και η καθεμία θα φέρει ένα ειδικό όνομα (ονόματα τούρκων ναυάρχων), «Barbaros», «Targot Rais» και «Chaka Bay».

Σύμφωνα με το defencenet.gr:

Αιγυπτιακό υπ. Άμυνας: «Στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις»

Το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να διατηρήσουν το μέγιστο επίπεδο της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενης απειλής.

Η ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου έρχεται λίγο μετά την πραγματοποίηση μεγάλης στρατιωτικής άσκησης με την επωνυμία «Αποφασιστικότητα 2020» στα σύνορα με την Λιβύη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια