Στη δύναμη του Στόλου εντάχθηκε το ΠΓΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ» παρουσία της ΠτΔ (8 ΦΩΤΟ-BINTEO)

Στη δύναμη του Στόλου εντάχθηκε το ΠΓΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ» παρουσία της ΠτΔ (8 ΦΩΤΟ-BINTEO)

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Η τελετή ονοματοδοσίας και επισήμου εντάξεως στη δύναμη του Ελληνικού Στόλου του Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως «ΗΡΑΚΛΗΣ», που αποτελεί χορηγία του ευπατρίδη προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» Παναγιώτη Λασκαρίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. (κλικ για μεγέθυνση)



Μιλώντας στη διάρκεια της τελετής ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό εγγυάται την κυριαρχία στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αποτελώντας το φόβητρο των επίδοξων αντιπάλων.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος όσο και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ εξήραν την προσφορά του Π. Λασκαρίδη και επικεντρώθηκαν στις πολλαπλές δυνατότητες του πλοίου στον τομέα της υποστηρίξεως των μαχίμων μονάδων του Στόλου στο νευραλγικό χώρο της Μεσογείου.

Ιδιαιτέρως ο Αρχηγός ΓΕΝ επισήμανε την ανάγκη ανανεώσεως και αναβαθμίσεως των υφισταμένων μονάδων του Στόλου καθώς και στην ανάγκη αποκτήσεως νέων, ώστε να συνεχίσει ο Στόλος να αποτρέπει αποτελεσματικά κάθε κακόβουλη ενέργεια, όπως τόνισε χαρακτηριστικώς.

Το ΠΓΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ» (κυβερνήτης ο Σαλαμίνιος Αντιπλοίαρχος Ευάγγελος Σιμαγιάς) έχει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων δυνατοτήτων, πετρελεύσεως και μεταφοράς πυρομαχικών εν πλω, μεγάλη μεταφορική ικανότητα, δυνατότητα μεταφοράς containers, ανεφοδιασμού πλατφορμών ερευνών ή εξορύξεως υδρογονανθράκων, ερεύνης και διασώσεως υποβρυχίων, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό και με εθνικές προεκτάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς τέτοια πλοία έχουν η Ιταλία και τα τελευταία χρόνια η Τουρκία, αλλά όχι η Ελλάδα κλπ.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ, εκπρόσωποι κομμάτων, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, πρώην υπουργοί και άλλοι επίσημοι.


ΠΗΓΗ: lawandorder.gr – ΦΩΤΟ: mod.mil.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Εύγε στον Ευπατρίδη κο Λασκαρίδη, είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και το λέει η καρδιά και η ψυχή του σε αντίθεση με διάφορα μειράκια, που δεν το'χουν επ'ουδενί. Εύγε και πάλι για τις τολμηρές αλλά αληθινές διαπιστώσεις του, αλλά και για τα πραγματικά εμψυχωτικά λόγια για το ΠΝ μας. Εύγε και μπράβο κε Λασκαρίδη Παναγιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή