2 νεκροί και 5 τραυματίες σε συγκρούσεις Αρμενίας-Αζερμπαιτζάν στα σύνορα-Νέα ήττα Ερντογάν από Ρώσικο Αρκούδι

2 νεκροί και 5 τραυματίες σε συγκρούσεις Αρμενίας-Αζερμπαιτζάν στα σύνορα-Νέα ήττα Ερντογάν από Ρώσικο Αρκούδι


Σύμφωνα με το dimpenews.com:

Όλη η γραμμή της ρωσοτουρκικής αντιπαράθεσης σιγά σιγά παίρνει φωτιά. Σύρραξη σημειώθηκε στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν κοντά στο Tavush με αποτέλεσμα 2 νεκρούς στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν. Υπάρχουν και 5 τραυματίες. Η πλευρά της Αρμενίας σύμφωνα με το armradio, ισχυρίζεται πως σήμερα η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησε δύο φορές να παραβιάσει τα σύνορα της Αρμενίας κοντά στην περιοχή Tavush, αλλά οι προσπάθειες απετράπησαν.

«Στις 12:30 περίπου σήμερα, στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, για λόγους άγνωστους σε εμάς, προσπάθησαν να παραβιάσουν τα κρατικά σύνορα της Δημοκρατίας της Αρμενίας με ένα όχημα UAZ προς την κατεύθυνση του Ταβούς», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας. Ο Shushan Stepanyan είπε στο Facebook.

Μετά την προειδοποίηση της αρμενικής πλευράς, οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν έφυγαν από το όχημα και επέστρεψαν στις θέσεις τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησαν μια δεύτερη προσπάθεια να καταλάβουν τον αρμενικό συνοριακό σταθμό χρησιμοποιώντας πυροβολικό, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφού είχαν απώλεια ανθρώπινου δυναμικού.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την αρμενική πλευρά.

Επίσης σύμφωνα και με το defencenet.gr:

Δύο στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων με την Αρμενία ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αιματηρό συμβάν έγινε όταν δυνάμεις της Αρμενίας άνοιξαν πυρ με πυρά πυροβολικού κατά θέσεων του Στρατιού του Αζερμπαϊτζάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο στρατιώτες.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια