Τα ξίφη στους νέους και νέες Aνθυποσμηναγούς επέδωσε η ΠτΔ (12 ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ξίφη στους νέους και νέες Aνθυποσμηναγούς επέδωσε η ΠτΔ (12 ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ξίφη στους νέους και νέες Ανθυποσμηναγούς επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα 3 Ιουλίου 2020 στις εγκαταστάσεις της σχολής Ικάρων στην αεροπορική βάση Δεκελείας στο Τατόι. Την Πρόεδρο συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 59 νέοι και νέες Ανθυποσμηναγοί. Εξ αυτών 49 ήταν Έλληνες (44 άνδρες, 5 γυναίκες), 6 ήταν από την Κύπρο, 2 από την Ιορδανία, 1 από το Μαυροβούνιο και μία (μηχανικός) από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Κατά τη διάρκεια της τελετής τριάδα αεροσκαφών F-4 πραγματοποίησε τιμητικές διελεύσεις. (κλικ για μεγέθυνση)



Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ανάρτησή της στο twitter, ευχήθηκε «καλή σταδιοδρομία σε όλες και όλους τους νέους αξιωματικούς που προστατεύουν από σήμερα την πατρίδα, σε θάλασσα και αέρα».


Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπρόσωποι της Βουλής και των κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι τοπικές αρχές καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων Ανθυποσμηναγών.

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια