Πώς θα κάνει διακοπές στα ΚΕΔΑ το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Πώς θα κάνει διακοπές στα ΚΕΔΑ το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Οδηγίες και μέτρα εν μέσω κορονοϊού...

Οι προϋποθέσεις και οι υποχρεώσεις που αφορούν τη φετινή παραθεριστική περίοδο του εν ενεργεία στρατιωτικού προσωπικού  της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) στα διάφορα Κέντρα Ετοιμότητος Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ) υπό συνθήκες και μέτρα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σε σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Σε αυτό, μεταξύ άλλων, σημειώνονται τα εξής:

- Οι Διοικητές των ΚΕΔΑ οφείλουν να οργανώσουν τη λειτουργία των πάσης φύσεως χώρων-ευκολιών λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προλήψεως, όπως αυτά καθορίζονται από τους αρμόδιους φορείς (αποστάσεις τραπεζιών/ καθισμάτων, αποστάσεις σκιάστρων-καθισμάτων παραλίας, αποστάσεις μεταξύ ατόμων, καθαριότητα-απολυμάνσεις, υλικά προστασίας προσωπικού και παραθεριστών, διαδικασίες εστιάσεως και διανομής φαγητού, αποφυγή συνωστισμού, υγειονομικός σχεδιασμός-περίθαλψη, αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών κλπ).

- Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στα ΚΕΔΑ. Η είσοδος των προσκεκλημένων των κατά περιόδους παραθεριστών, θα επιτρέπεται μόνο μετά τις 19:00 καθημερινώς.

- Η μετακίνηση των παραθεριστών προς τα ΚΕΔΑ Σαντορίνης, Ρόδου και Τυμπακίου Κρήτης θα γίνει με δική τους ευθύνη και δεν θα πραγματοποιηθεί με τα μεταφορικά αεροσκάφη C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, όπως γινόταν ως φέτος και προ της πανδημίας του κορονοϊού.

- Οι παραθεριστές να φέρουν μαζί τους επαρκή υλικά για την ατομική υγιεινή τους και την καθαριότητα-απολύμανση των χώρων διαμονής τους, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά ταχείας δράσεως σε υγρή μορφή, μαντηλάκια και απολυμαντικά (η χρήση μάσκας επί του παρόντος δεν είναι υποχρεωτική).

Αυτά και… καλές διακοπές για τους τυχερούς!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια