Λήψη μέριμνας για τους πολύτεκνους Στρατιωτικούς-Τι προτείνεται στον ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Λήψη μέριμνας για τους πολύτεκνους Στρατιωτικούς-Τι προτείνεται στον ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Ερώτηση (7410/16-06-20) στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, αναφορικά με τη λήψη μέριμνας για τους πολύτεκνους στρατιωτικούς

Όπως αναφέρει η βουλευτής οι στρατιωτικοί, οι οποίοι είναι πολύτεκνοι γονείς, ανεξαρτήτως βαθμού, γένους, ειδικότητας και καταγωγής, όταν ο/η σύζυγος εργάζεται (είτε στον ιδιωτικό, είτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα), αντιμετωπίζουν τα παρακάτω προβλήματα, η επίλυση των οποίων εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε Διοίκησης:

Αρχικά, υπάρχει μεγάλη δυσκολία για τη μεταφορά και παραλαβή των τέκνων από τα διάφορα σχολεία στα οποία φοιτούν. Η κατάσταση οξύνεται όταν είναι περιορισμένος ο αριθμός των διατιθέμενων μεταφορικών μέσων της οικογένειας και η έδρα της εκάστοτε Υπηρεσίας απέχει από την οικία ή από τα σχολεία μεγάλη σχετικά απόσταση.

Επιπρόσθετα, όταν ο/η πολύτεκνος στρατιωτικός έχει σύζυγο που εργάζεται με κυλιόμενο ωράριο (π.χ. αστυνομικός, νοσηλευτής) η επίβλεψη και φροντίδα των τέκνων δυσχεραίνεται ιδιαιτέρως, εφόσον ο ίδιος εκτελεί 24ωρες υπηρεσίες, υπηρεσίες επιφυλακής και εκτελεί ασκήσεις και εκπαιδεύσεις σε 24ωρη βάση.

Η Άννα Ευθυμίου, τονίζοντας ότι είναι σημαντική η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας,καθώς και η δημιουργία κινήτρων για τη δημιουργία της, παραθέτει τις προτάσεις της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ.), που επικεντρώνονται στα εξής:

Απαλλαγή από όλες τις υπηρεσίες διανυκτέρευσης για όλους τους στρατιωτικούς γονείς πολύτεκνων οικογενειών, λαμβάνοντας υπόψη τον μικρό αναλογικά αριθμό των οικογενειών αυτών σε σχέση με τις υπόλοιπες, μέχρι την ενηλικίωση των προστατευόμενων μελών.

Μη συμμετοχή σε ασκήσεις για το στρατιωτικό προσωπικό, εφόσον ο/η σύζυγος εργάζεται στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα με κυλιόμενο ωράριο.

Δυνατότητα λήψης μέριμνας κατά προτεραιότητα από τις εκάστοτε Διοικήσεις – Διευθύνσεις, κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου πολυτέκνου γονέα, για τη διευκόλυνση παράδοσης και παραλαβής των τέκνων στα σχολεία που φοιτούν.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, η Άννα Ευθυμίου ρωτά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αν στις άμεσες προτεραιότητές του είναι να λάβει μέτρα για τη στήριξη των πολύτεκνων στρατιωτικών, ποια είναι αυτά και με τι χρονικό ορίζοντα.

«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, γίνομαι δέκτης του θέματος αυτού από πολύτεκνες οικογένειες στρατιωτικών. Οι γονείς θυσιάζουν καθημερινά τον εαυτό τους, για να κρατήσουν την αγωγή των τέκνων τους υψηλά εμφυσώντας τους τα ελληνικά ιδεώδη και αξίες», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Ποσο γελπιοι γινονται οι πολιτικοι τελικα οταν προωθουν τετοιες προτασεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελοίοι γίνονται αυτοί που γελοιοποιούν την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  2. Δηλαδη εγω με 2 παιδια, που θυσιασα τη γυναικα μου στην ανεργια λογω μεταθεσεων, που ΠΟΤΕ δεν πηγα τα παιδια μου σχολειο, δεν ελλειψα απο ασκησεις, υπηρεσιες κλπ, μπηκα 1 φορα ΣΟΑ, λιγοτερες απο πολυτεκνο στα ΚΑΑΥ κλπ και τελος ζω με 1 συνταξη λογω λιγων ενσημων της συζυγου μου στον ιδιωτικο ΤΟΜΕΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΑΦΗΣΤΕ λοιπον τις φανφαρες, ΝΑΙ σε οικονομικη υποστηριξη μηνιαιως ΟΧΙ σε ολα τα αλλα, αλλιως αλλη δουλεια που εισαι παντα 3μμ σπιτι. ΤΟ ΠΑΡΑΞΗΛΩΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ βρε Αννούλα του χιονιά, το ξέρεις ότι ο Αμερικανός έχει τέσσερα παιδιά και πηγαίνει "τουρ οφ ντιούτι" για δύο χρόνια αφήνοντας πίσω τα πάντα; Τουλάχιστον εκεί στην ΝΔ να ρωτούν πρώτα και κανένα σχετικό , υπάρχουν τόσα άλλα σοβαρότατα θέματα για επερωτήσεις. Μην γινόσαστε ουρά του κάθε ενός. Κατά τα άλλα να'χαμε να λέγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βεβαίως, ναι σε όλα, αλλά με προϋπόθεση ότι ο στρατιωτικός υπηρετεί τουλάχιστον 200χλμ μακρυά από φρουρά συμφερόντων του ή της συζύγου, δε μένει (πράγμα απίθανο) σε ΣΟΑ και η σύζυγος δεν εργάζεται σε δίκη της επιχείρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι Αμερικάνοι, εδώ είναι Ελλάδα και οι παροχές από την πολιτεία για τους πολύτεκνους είναι μηδενικές από το 2010 καθώς τους έχει εξίσωση με τους εργένηδες .Όσο για τα τα σάπια σπίτια σε ΣΟΑ και ΚΑΑΥ δεν σχολιάζω κάλο είναι να τα δείτε πρώτα και αργότερα μιλήστε.
    Η απαλλαγή από υπηρεσίες είναι λάθος πρόταση γιατί θα επιβαρύνει άλλες οικογένειες.
    Είμαι πολύτεκνος πατέρας και πηγαίνω φέρνω τα παιδιά στο σχολείο και αναπληρώνω το ωράριο μου σε αντίθεση με άλλους που έχουν ένα και ούτε καν αναπληρώνουν το ωράριο τους .Οι ηλικίες των παιδιών είναι 6 ετών , 5, 4 ,1 ετών πως να πάει τα 3 στο σχολείο χωρίς αυτοκίνητο και με ένα βρέφος μια μάνα?Η απάντηση που έλαβα από συνάδελφο είναι να μην έκανα τόσα παιδιά.Οι πολύτεκνοι σας πείραξαν συνάδελφοι δώστε παροχές μόνο στους λαθρομετανάστες ....κρίμα στρατιωτικοί κιόλας, να έχετε τέτοια νοοτροπίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή