Η Ελλάδα ανέλαβε τη διοίκηση ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης Ναρκοπολέμου

Η Ελλάδα ανέλαβε τη διοίκηση ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης Ναρκοπολέμου


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Για το επόμενο εξάμηνο Έλληνας αξιωματικός θα είναι ο Διοικητής της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Ναρκοπολέμου του ΝΑΤΟ

Έλληνας αξιωματικός ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή της Μονίμου Ναυτικής Δυνάμεως Ναρκοπολέμου του ΝΑΤΟ (STANDING NAVAL MARITIME COUNTER MEASURES CROUP 2/SNMCMG2) για το επόμενο εξάμηνο και θα τα διατηρήσει μέχρι τέλους του 2020.

Πρόκειται για τον Αντιπλοίαρχο Δημήτριο Κατσούρα ΠΝ, ο οποίος ανέλαβε τα προαναφερθέντα καθήκοντά του από τον μέχρι τούδε Διοικητή της SNMCMG2 Ρουμάνο Αντιπλοίαρχο Valentin- Cataline Vlad.

Η SNMCMG2 θα συμμετάσχει στην άσκηση ναρκοπολέμου «Aριάδνη», η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Πατραϊκό κόλπο από την Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ) του Αρχηγείου Στόλου, ξεκινά την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Πολεμικό Ναυτικό διετέθη το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως ΠΓΥ «ΑΛΙΑΚΜΩΝ», προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πλοίο έδρας του διοικητή (COMSNMCMG2).

Η προαναφερθείσα Δύναμη, είναι μια από τις δύο μόνιμα ενεργοποιημένες ναυτικές δυνάμεις Ναρκοπολέμου του ΝΑΤΟ με αποστολή πρωτίστως τη διεξαγωγή αντιναρκικών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο, τελώντας υπό τον έλεγχο του Ναυτικού Διοικητού του ΝΑΤΟ (Maritime Command/MARCOM).

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια