Μια απάντηση-συμβουλή προς τον Υπουργό Άμυνας Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ από έναν Έλληνα Αντιστράτηγο Καταδρομέα

Μια απάντηση-συμβουλή προς τον Υπουργό Άμυνας Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ από έναν Έλληνα Αντιστράτηγο Καταδρομέα


Αντιστράτηγος (εα) Θεόκλητος Ρουσάκης

Διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ των άλλων δηλώσεων Τούρκων πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων, μια δήλωση του Υπουργού Αμύνης της Τουρκίας που μετέδωσε η Ηurriet στην ιστοσελίδα της. Μιλώντας σε δημοσιογράφο του τουρκικού καναλιού Haber, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ερντογάν, φαίνεται ότι μεταξύ άλλων ο Τούρκος Υπουργός Αμύνης δήλωσε : «Θέλω να υπερτονίσω ότι με μαθηματική ακρίβεια δεν συμφέρει τους Έλληνες να εμπλακούν σε πόλεμο με την Τουρκία. Εμείς αυτό που λέμε, είναι να καθίσουμε και να συζητήσουμε». Σε άλλη μεταφραστική εκδοχή η δήλωση φαίνεται να είναι : «Η Ελλάδα δεν θα θελήσει να πολεμήσει με την Τουρκία, από μαθηματικής άποψης δεν είναι βολικό αυτό και το τονίζω» ενώ σε μια τρίτη εκδοχή η δήλωση φαίνεται να είναι: «Ας το πω έτσι, είναι ένα λεκτικό παραπάτημα. Εγώ δεν πιστεύω – και θέλω να το τονίσω – ότι οι Έλληνες μαθηματικά είναι δυνατόν, είναι σωστό, να πολεμήσουν με την Τουρκία».

Κατόπιν αυτού θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσουμε τον Υπουργό της Τουρκίας ότι όταν κάνει εκτιμήσεις που αφορούν στη συμπεριφορά του απειλουμένου Έλληνα, να λαμβάνει υπόψη πρωτίστως την Ελληνική Ιστορία και τα διδάγματά της και να μην παρασύρεται από το γνωστά εθνικιστικά παραληρήματα με τα οποία μας έχουν συνηθίσει τον τελευταίο καιρό και αυτός αλλά και ο Πρόεδρός του. Καταλαβαίνουμε βέβαια τη μεγάλη ανάγκη τους να στείλουν μηνύματα στο εσωτερικό της χώρας τους, που σκοπό έχουν την αντιμετώπιση των πολλών και σοβαρών εσωτερικών προβλημάτων τους, αλλά όταν ξεπερνάνε τις κόκκινες γραμμές εις βάρος της Ελλάδος, θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα βρουν πάλι σύσσωμο το Ελληνικό Έθνος απέναντί τους.

Όπως τότε, το 1821, που μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς αυτό το Έθνος απέδειξε ότι μπορεί όταν είναι ενωμένο να δώσει το μάθημα που πρέπει στους κατακτητάς του, παρά του ότι και τότε η «μαθηματική λογική» για την Ελλάδα ήταν πολύ χειρότερη απ΄ ότι είναι σήμερα.

Όπως έγινε και πριν από 80 χρόνια όταν ο φασίστας Μπ. Μουσουλίνι προκειμένου να συνδράμει στον φίλο του Αδ. Χίτλερ, πιστά ιδεολογικά αντίγραφα και οι δύο του δικού του Κεμάλ Ατατούρκ, θελήσανε να κάνουνε περίπατο στην Ελλάδα και να σπιλώσουν την Εθνική μας Αξιοπρέπεια. Τότε που οι λαοί της γης, ανάμεσά τους κάποιοι κραταιοί και μεγαλώνυμοι, ενώ παραδιδόταν πανικόβλητοι στην πανστρατιά του Άξονα, η Ελλάδα είχε την τόλμη να υψώσει το ανάστημά της. Με σθεναρή αντίσταση το Έθνος μας δίδαξε στον κόσμο ότι δεν αξίζουν τίποτα οι αριθμοί και τα σύνεργα του αφανισμού μπροστά στο μεγάλο «όπλο», που λέγεται «ελληνική ψυχή», φυλαγμένο στα βάθη των ιστορικών τους στιγμών…

Και τότε, οι αριθμοί λέγανε τα ίδια με αυτά που λένε σήμερα. Οχτώ εκατομμύρια οι Έλληνες, σαράντα εκατομμύρια οι Ιταλοί κι άλλα ογδόντα οι Γερμανοί σύμμαχοί τους, γι΄ αυτό είχαν την ίδια έπαρση που έχει τώρα ο Τούρκος Υπουργός. Η Ιστορία όμως διδάσκει και πρέπει να την «ακούσει», για να μην κάνει το ίδιο λάθος που έκαναν το 1940-41 οι ομοϊδεάτες του. Για να μάθει ότι αυτό το Έθνος εδώ και 3000 χρόνια, την διαδρομή του δεν την καθορίζει με σύμβουλο το «βιβλίο της αριθμητικής» αλλά οδοδείκτης του είναι το «βιβλίο της Ιστορίας». Διότι με σύμβουλο το «βιβλίο της αριθμητικής», δούλοι θα είμασταν ακόμη στους προγόνους του τους Οθωμανούς.

Και τότε την αναβίωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας φαντασιωνόταν ο Μουσολίνι και την Αρία φυλή ο Χίτλερ. Έτσι και τώρα ο κύριος Υπουργός ως πιστό αντίγραφό τους, προσπαθεί υπερφίαλα να αναστήσει μια άλλη αυτοκρατορία, την Νέο – οθωμανική Αυτοκρατορία, με τις ίδιες προκλητικές και τρομοκρατικές μεθόδους του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Ένας ο γνώμονας στη σκέψη του και το μέτρο της σύγκρισης. Οι αριθμοί. Εύκολη και απλουστευμένη η σκέψη του αλλά λανθασμένη η εκτίμησή του και περισσότερο λανθασμένη και θανάσιμη η άγνοιά του όταν πρόκειται για το μέτρημα των δυνάμεων της ψυχής.

Εμείς λοιπόν με τα ίδια «όπλα» θα πολεμήσουμε και σήμερα. Και είναι αυτά που το αξιακό σύστημα του Τούρκου Υπουργού και των συμπατριωτών του δεν θα μπορέσει ποτέ να αξιολογήσει. Διότι οι Τούρκοι ότι πετύχανε στην ιστορία τους είναι δομημένο πάνω στο αίμα των γενοκτονιών, των εκκαθαρίσεων αμάχων πληθυσμών δια της βίας και της πειρατείας.

Στις άθλιες προκλήσεις του για να θάψει την ειρήνη στην περιοχή, εμείς θα απαντήσουμε πάλι με τη δύναμη που μας δίνει η ψυχή και η Ιστορία μας. Γιατί εκεί έχει κρυμμένες ο λαός μας όλες της αξίες της ζωής και του πολιτισμού του. Αυτός ο λαός του πυρρίχιου, του πεντοζάλη, του συρτού και του τσάμικου που συνέτριψε τότε τους δύο μύθους του φασισμού και του εθνικοσοσιαλισμού, θα συντρίψει πάλι και τον μύθο του νοε-οθωμανισμού, αν το θράσος του τον τυφλώσει και συνεχίσει να προκαλεί ασύστολα.

Για το λόγο αυτό πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι εμείς στην Ιστορία μας ζήσαμε πολλές φορές την απειλή των ιδανικών της ελευθερίας μας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας, όπως την ζούμε και τώρα από την τυχοδιωκτική πολιτική της χώρας του εις βάρος μας. Όπως όμως στο παρελθόν, έτσι και τώρα, δεν υπάρχει πια στη συνείδησή μας άλλη αξία, άλλη ιδέα, άλλος σκοπός, άλλη φροντίδα, έξω από την προστασία, έναντι οιουδήποτε τιμήματος, της προστασίας αυτών των ιδανικών.

Η Ελλάδα αναδύεται πάλι απ’ τα βάθη του είναι μας και τα σκεπάζει όλα. Δεν αισθανόμαστε πια τίποτα άλλο, παρά μονάχα το ένστικτο της διατήρησης της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Αντιστράτηγος (εα) Θεόκλητος Ρουσάκης
Επίτιμος Διοικητής Β΄ Σώματος Στρατού

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Θεοκλητε, Αγνοείς την πραγματικότητα. Η Τουρκία είναι 4η Στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη και 9η σέ όλο τον κόσμο! Έχει δική της πολεμική βιομηχανία και 4 Στρατιές. Εσύ τί έχεις; Γι αυτό λοιπόν ενημερωσου πρώτα και μεγάλη μπουκιά φάε και μεγάλα λόγια μήν λές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε συ cdedale τουρκοσπορος εισαι;

      Διαγραφή
    2. H άποψη καθενός συμβαδίζει με τον αριθμό που αντιστοιχεί δίπλα στο γιώτα "Ι"

      Διαγραφή
  2. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ ΣΑΝ ΑΝΧΗΣ.ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΧΙΤΩΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κανε ενα μεγαλο σταυρο στη παναγια και τιποτε αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποτε θα παψουν να μιλουν οσοι δεν γνωριζουν τον ελλ στρατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έγινε αυτό που όλοι περίμεναν,και βγήκαν όλοι οι Ε.Α. να βγάλουν λόγο.Οχι ότι τα ΜΜΕ είν' αθώα ως προς αυτό..Ε.θα θέσω το ερώτημα : όταν ήταν εν ενεργεία τι αναφορές έδινε στους προϊσταμένους του; Οτι όλα είν' εντάξει;Ο ΕΣ ήταν και είναι διαβρωμένος από αρκετά πράγματα.Αρχαία και νεώτερα.Απλα το χαλακι που τα έκρυβαν όλοι από κάτω, φούσκωσε και δε μπορεί να κρύψει άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να μη ξαναμιλησει ο συγκεκριμενος γιατι εχει καταστρεψει πολλους αριστους συναδελφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ρε Σάμιουελ Τζάκσον που χρειάζεται σε μερικούς με εντατικό φροντιστήριο, εκτός από τις εξετάσεις για την σίγουρη άνοια, εγκεφαλικό και την προκεχωρημένη ακράτεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βγαλτον απο εκει να μην τον βλεπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή