Έβρος: Πώς οι Τούρκοι καταγράφουν τις κινήσεις των Ελληνικών Δυνάμεων στον ποταμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Έβρος: Πώς οι Τούρκοι καταγράφουν τις κινήσεις των Ελληνικών Δυνάμεων στον ποταμό (ΒΙΝΤΕΟ)


Το βίντεο ντοκουμέντο του OPEN δείχνει τους Τούρκους να επιδίδονται σε έναν πόλεμο νεύρων, κάνοντας γύρους μέσα στο ποτάμι ακριβώς απέναντι από τις ελληνικές δυνάμεις

Τούρκοι στρατοχωροφύλακες περιπολούν με φουσκωτό στον Έβρο ποταμό. Μόλις αντιλαμβάνονται ότι οι ελληνικές δυνάμεις τους παρακολουθούν άγρυπνα από την απέναντι πλευρά αναπτύσσουν επιδεικτικά ταχύτητα, σύμφωνα με το αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το OPEN και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μανής.

Το βίντεο που εξασφάλισε το Ανοιχτό Κανάλι δείχνει τους Τούρκους να επιδίδονται σε έναν πόλεμο νεύρων, κάνοντας γύρους μέσα στο ποτάμι ακριβώς απέναντι από τις ελληνικές δυνάμεις. Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή Μελισσοκομείο του Έβρου και καθημερινά καταγράφουν τις θέσεις των ελληνικών δυνάμεων στην απέναντι όχθη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που, όπως λένε Έλληνες συνοριοφύλακες, είναι αυτοί που δρουν ως διακινητές προωθώντας μετανάστες προς την ελληνική πλευρά. «Αυτοί είναι οργανωμένοι. Τους φέρνουν οι Τούρκοι κατά εκατοντάδες αλλά τα περάσματα έχουν κλείσει πλέον», λέει στο OPEN TV ο πρόεδρος της κοινότητας Φερρών, Αθανάσιος Πεμούσης.

Οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο εμφανίζονται αυξημένες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Την τελευταία βδομάδα οι απόπειρες παράνομης εισόδου έχουν διπλασιαστεί. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μανή, ότι σε ένα 24ωρο οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν 400 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, όταν μέχρι πριν από ένα μήνα (για το ίδιο διάστημα) αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 200. «Γίνονται απόπειρες από 8 έως 15 άτομα να διασχίσουν τον ποταμό ή να διέλθουν από τα χερσαία σύνορα της χώρας», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αυξημένες ροές οφείλονται και στη λήξη του μπαϊραμιού, θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων. Κάτι που ανέμεναν οι ελληνικές δυνάμεις που παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχή.


ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια