Νέο ευρωπαϊκό φιάσκο: Τουρκική φρεγάτα εγκλώβισε Γαλλικό πολεμικό ανοιχτά της Λιβύης!


Δεύτερο επεισόδιο μετά τις απειλές στο Ελληνικό ελικόπτερο της Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ

Το ζήτημα της αποτελεσματικότητας της επιχείρησης της ΕΕ ΕΙΡΗΝΗ τελικά έχει χειρότερη τροπή για το ΝΑΤΟ ολόκληρο καθώς πλέον φαίνεται ότι η Τουρκία πραγματοποιεί τα σχεδία της για την Λιβύη χωρίς να λογαριάζει τίποτα και κανέναν.

Έτσι μετά την κανονική πορεία που εκτέλεσε το τουρκικό μεταγωγικό πλοίο CIRKIN, το οποίο αρνήθηκε τη νηοψία και απείλησε την Ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» και το συνοδευτικό ελικόπτερο, ο τουρκικός στολίσκος που το συνόδευε και πιο συγκεκριμένα μια τουρκική φρεγάτα αργότερα «λόκαρε» την γαλλική φρεγάτα με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εν συνεχεία τόσο αυτή όσο και η ιταλική που μερικές ώρες αργότερα βρέθηκαν στον πλου της «τουρκικής αρμάδας» σε μια προσπάθεια να πειστούν ότι θα αντιμετωπιστούν με ένοπλη βία εάν επιμείνουν.

Με την ενέργεια αυτή, η Άγκυρα έκανε σαφές ότι θα υπάρξει χρήση ένοπλης βίας, εάν παρεμποδιστεί ο πλους. Το ενδιαφέρον είναι ότι η γαλλική φρεγάτα αποχώρησε. Το ίδιο έκανε και το ιταλικό πολεμικό πλοίο, το οποίο είχε αποφύγει να πλησιάσει.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, το οποίο δεν απαντήθηκε από τη γαλλική πλευρά. Για την ακρίβεια, το Παρίσι φρόντισε να κρατήσει το περιστατικό μυστικό όπως ανέφερε και το neakriti.gr. Ίσως, επειδή ο Μακρόν τρέχει αυτές τις ημέρες να διαψεύσει τα σενάρια που τον θέλουν να παραιτείται και να πηγαίνει σε εκλογές. Παραλλήλως ετοιμάζεται για το διάγγελμα της Κυριακής, δύο εβδομάδες πριν τον δεύτερο γύρο των γαλλικών δημοτικών εκλογών.

Στο Στρατηγείο της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ στη Νάπολη έχει προκληθεί αναστάτωση από την τουρκική συμπεριφορά αλλά κανείς δεν μιλά για την λήψη μέτρων. Και έτσι η Τουρκία συνεχίζει ανενόχλητη τον ανεφοδιασμό της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια