ΓΕΣ: Αδικία στην αποζημίωση Υπηρεσιών Αργιών στελεχών (ΕΓΓΡΑΦΑ)

ΓΕΣ: Αδικία στην αποζημίωση Υπηρεσιών Αργιών στελεχών (ΕΓΓΡΑΦΑ)


Η ΠΟΜΕΝΣ, κατόπιν επιστολής της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ, απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ - ΥΦΕΘΑ - ΕΓΑ/ΓΕ με το οποίο επανέρχεται στο θέμα της μη καταβολής της Οικονομικής Αποζημίωσης Υπηρεσιών Αργιών από το ΓΕΣ, λόγω της έντονης και δικαιολογημένης δυσαρέσκειας του προσωπικού ΣΞ, όταν μάλιστα αυτή καταβάλλεται κανονικά στα στελέχη του ΠΝ και της ΠΑ. Επίσης, επισημαίνει τα παρακάτω:

α. Σύμφωνα με το (γ) σχετικό πραγματοποιήθηκε η καταβολή αποζημιώσεων εκτέλεσης υπηρεσιών αργιών για το έτους 2019, χωρίς ωστόσο να έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες αποζημιώσεις για το προηγούμενο έτος 2018. Επιπρόσθετα μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις των αργιών για τους πρώτους μήνες του 2020 παρόλο που βρισκόμαστε κοντά στα μισά του τρέχοντος έτος.

β. Η διαδικασία που θεσπίστηκε από το ΓΕΣ για τον τρόπο υπολογισμού και αποζημίωσης των Υπηρεσιών Αργιών για το έτος 2019, είχε ως αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να πιστωθούν σε στελέχη, λιγότερα χρήματα από αυτά που θα δικαιούταν στην περίπτωση που η προβλεπόμενη Ημερήσια Αποζημίωση (Η.Α.) καταβαλλόταν αναλογικά και σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό εκτέλεσης των 24ωρων υπηρεσιών. Γεγονός το οποίο συνιστά καταφανή αδικία.

γ. Το ΓΕΣ/ΔΟΙ στο (γ) σχετικό για τον υπολογισμό της αποζημίωσης των υπηρεσιών αργιών, επικαλείται το ΠΔ 200/93 (Α75) «Περί Οδοιπορικών Εξόδων του Στρατιωτικού Προσωπικού των ΕΔ», το οποίο συμφώνως με τα (α) και (β) όμοια έπαψε να ισχύει από 30 Ιουνίου 2019.

Τέλος ευελπιστεί ότι το ΓΕΣ θα μεριμνήσει και θα προβεί σύντομα στην εκτέλεση πληρωμής των υπηρεσιών αργιών έτους  2018 και 2020  που παραμένουν απλήρωτες, αποδεικνύοντας στην πράξη την βούληση της Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, για ισότιμη αντιμετώπιση των Ελλήνων Στρατιωτικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια