Φουλ ολοταχώς για την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου


Το όραμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου προχωρά ολοταχώς στην υλοποίηση του

Γράφει ο Κώστας Αττίας - ΠΗΓΗ: usay.gr

Αυτό είχε την ευκαιρία να τονίσει για ακόμα μια φορά ο Α/ΓΕΕΘΑ, σε ομιλία του προς τα ίδια τα στελέχη κατά την διάρκεια των Διακλαδικών Αγώνων Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων-Ειδικών Δυνάμεων.

Ο Στρατηγός τόνισε πως οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν εισέλθει οριστικά και αμετάκλητα σε νέα εποχή, όπου η ισχυρή διυπηρεσιακή σχέση και η διακλαδικότητα είναι το όραμα και ο στόχος όλων.

Τόνισε δε, ότι δεν χωρούν καθυστερήσεις παρά μόνο ταχείες ενέργειες και υπαγωγή υπό κοινή διοίκηση, με σκοπό την επιτυχή αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων ασφαλείας. Τέλος κάλεσε τους παρευρισκομένους και το υπό αυτούς προσωπικό να συνεχίσουν τις αξιέπαινες προσπάθειες τους για την αναβάθμιση των εθνικών δυνατοτήτων διεξαγωγής όλων των μορφών των Ειδικών Επιχειρήσεων, εκφράζοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του στις ικανότητες τους.

Έτσι το μήνυμα για την σε σύντομο χρόνο αναβάθμιση των δυνατοτήτων της χώρας είναι σαφές και φτάνει προς όσους αμφισβητούν την δυνατότητα της χώρας μας να ανταπεξέλθει σε επιχειρήσεις ακόμα και από αριθμητικά υπέρτερους αντιπάλους.

Για την ιστορία, στους αγώνες κατέλαβαν πρώτες, δεύτερες και τρίτες θέσεις όλες οι μονάδες που συμμετείχαν, ενώ Πολυνίκης Μονάδα αναδείχθηκε η Ζ΄ΜΑΚ.

Συνολικά συμμετείχαν 93 διαγωνιζόμενοι σε ομάδες από την Ι Μεραρχία (32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών – 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων), τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), τη Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ), το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) και την 31 Μονάδα Έρευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ).

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια