5 χρόνια στο περίμενε οι Στρατιωτικοί για χορήγηση στολής-αρβυλών

5 χρόνια στο περίμενε οι Στρατιωτικοί για χορήγηση στολής-αρβυλών


Πέντε χρόνια στο περίμενε από την μία, άμεσες χορηγήσεις από την άλλη. Με στολές «ψηφιακής παραλλαγής». Η εικόνα είναι αποκαλυπτική και αποκαρδιωτική.


Με τις φωτογραφίες, που πριν από καιρό είχαν δει το φως της δημοσιότητας, από στολές, ψηφιακές παραλλαγές και άρβυλά νέου τύπου, έχει μείνει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στρατιωτικών που επί μία πενταετία βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν είδη που θεωρητικά είναι υποχρεωμένη να τους παρέχει η υπηρεσία.

Ρωτώντας στρατιωτικούς προκύπτει πως σε τιμές στρατιωτικού πρατηρίου (τις χαμηλότερες πιθανές δηλαδή) κάθε χρόνο κατ’ ελάχιστον ένας στρατιωτικός θα πληρώσει 50 ευρώ για στολή παραλλαγής, 40-100 ευρώ για άρβυλα, επένδυση παραλλαγής, κοντομάνικη μπλούζα, κάλτσες, μπερέ και τζόκεϋ 60 ευρώ και για τζάκετ, το οποίο βέβαια μπορεί να αντέξει για περισσότερα χρόνια, 100 ευρώ.

Οι στρατιωτικοί με τους οποίους μίλησε το USAY.gr σημειώνουν πως υπάρχουν περιπτώσεις που η περίφημη χορηγία έχει να γίνει εδώ και πέντε χρόνια οπότε το κόστος το επωμίζονται οι ίδιοι, και μάλιστα σπάνια μία στολή, ή ένα ζευγάρι άρβυλα θα αντέξει περισσότερο από λίγους μήνες οπότε τα πιο πάνω ποσά πρέπει να πολλαπλασιαστούν επί 2 ή και επί 3 και 4.

Την ίδια ώρα ένα από τα πιο φτωχά κράτη της περιοχής όχι απλώς χορήγει τις στολές αλλά άλλαξε στολές στα στελέχη του για να γίνουν πιο σύγχρονες.

Σε τελετή στα Σκόπια οι στρατιωτικοί εμφανίστηκαν μπροστά στην Υπουργό Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα με νέες στολές και φυσικά άκουσαν αυτό που ξέρουν ήδη, δηλαδή πως και οι χαμηλοί για τα ευρωπαϊκά δεδομένα μισθοί τους αυξήθηκαν μέχρι και 300% ενώ μέτρα πάρθηκαν και για την στέγαση τους.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Μα ο κ. Φλώρος λαλεί ότι θά ισοπεδώσει, θα συνθλιψει θά εξαφανίσει θά κτυπησει τα σκυλιά, κλπ,κλπ. Κ. Φλωρεεε
    Εδώ απ' ότι διαβαζουμε τά παληκάρια είναι ξυπόλητα... Αν είναι έτσι όπως λέει μία παροιμία, Τότε "Που πάς ξυπόλητος στ' αγκάθια" ;
    Για απάντησε μας. Ειναι ψέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ξυπολυτοι να παμε τα γιουσουφακια τα μαμαμε

      Διαγραφή