Τη νέα νοσηλευτική μονάδα του 401 ΓΣΝΑ εγκαινίασε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος (BINTEO-ΦΩΤΟ)

Τη νέα νοσηλευτική μονάδα του 401 ΓΣΝΑ εγκαινίασε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος (BINTEO-ΦΩΤΟ)

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε σήμερα, το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ), όπου εγκαινίασε τους νέους θαλάμους στη Νοσηλευτική Μονάδα 6Α

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. (κλικ για μεγέθυνση)Στην νέα Νοσηλευτική Πτέρυγα υλοποιήθηκαν ευρύτατες εργασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών και διαμορφώθηκαν οι εξής χώροι: ένας θάλαμος για ΑμεΑ, δύο δίκλινοι θάλαμοι, πέντε θάλαμοι μιας κλίνης. Κάθε θάλαμος ασθενών είναι πλήρως εξοπλισμένος με χώρο υγιεινής, ψυγείο, τηλεόραση και γραφείο. Επίσης, δημιουργήθηκαν χώροι υγιεινής επισκεπτών και χώροι προσωπικού. Το έργο ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αιγέας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατά την ομιλία του τόνισε ότι η χώρα μας διένυσε μια κρίσιμη περίοδο με την επέλαση του κορωνοϊού, την οποία αντιμετώπισε αποτελεσματικά, αλλά ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, το ΥΠΕΘΑ μεριμνώντας για τις ανάγκες του προσωπικού του έχει εκκινήσει μια τεράστια προσπάθεια για ανακαίνιση των επιβαρυμένων και φθαρμένων κτηριακών υποδομών και εξοπλισμών των Στρατιωτικών Μονάδων Υγείας. Η προσπάθεια αυτή δεν γίνεται μόνο με πόρους του υπουργείου αλλά και με την ευγενική προσφορά επιφανών Ελλήνων, σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ευχαρίστησε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την πλήρη μετατροπή και ανακατασκευή του χώρου, του πρώην Εστιατορίου Αξιωματικών στον έκτο όροφο του 401 ΓΣΝΑ, σε θαλάμους, που εγκαινιάστηκαν σήμερα.


ΠΗΓΗ: real.gr – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: mod.mil.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Σιγά ψαλιδοχέριδες, προσοχή με τα ψαλίδια, ούτε σε ταινία του Τιμ Μπάρτον να παίζατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 401 είναι χρόνια παρατημένο στην τύχη του από απόψεως εγκαταστάσεων και θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή