«Ιπτάμενος» ο Α/ΓΕΑ στην 116 ΠΜ με μονοθέσιο F-16C Block52+ ADV (ΦΩΤΟ)

«Ιπτάμενος» ο Α/ΓΕΑ στην 116 ΠΜ με μονοθέσιο F-16C Block52+ ADV (ΦΩΤΟ)


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

O Αρχηγός συνομίλησε με το προσωπικό της Μοίρας, ιπτάμενο και εδάφους, και συμμετείχε σε πτήση σχηματισμού τριών μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advanced

Πτήση με ένα μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-16C Block.52+ Advanced πραγματοποίησε πριν από μερικές ημέρες ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και επειδή ο ίδιος είναι χαμηλών τόνων αλλά υψηλής επιχειρησιακής αποτελεσματικότητος (όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος), το γεγονός αυτό ούτε ανακοινώθηκε ούτε και προβλήθηκε ουσιαστικώς αφού ανακοινώθηκε «υπηρεσιακώς» μόνο στην επίσημη ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας.


Η πτήση αυτή του Αρχηγού, ενός εξαιρετικά έμπειρου και εκ των πρώτων που εκπαιδεύτηκαν στα F-16, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επισκέψεώς του που πραγματοποίησε στην ιστορική 336 Μοίρα της 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση του Αράξου, όπου τον υποδέχθηκαν οι διοικητές της Πτέρυγος και της Μοίρας, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Κωτσάκης και Αντισμήναρχος (Ι) Δημήτριος Κουκάρας αντιστοίχως.

Εκεί ο Αρχηγός συνομίλησε με το προσωπικό της Μοίρας, ιπτάμενο και εδάφους, και ακολούθως συμμετείχε σε πτήση σχηματισμού τριών μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advanced.

Να σημειώσουμε και εδώ, όπως το είχαμε κάνει και προ ημερών και με την ευκαιρία του θαλάσσιου άλματος με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ότι η πτήση του Αρχηγού με μονοθέσιο δεν ενέχει ασφαλώς το νόημα της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως για την αντιμετώπιση των Τούρκων στο Αιγαίο. Ασφαλώς και όχι. Υπάρχουν νεότερα και ικανότατα στελέχη της ΠΑ για την αποστολή αυτήν την οποία πράττουν εξαιρετικά. Η πτήση του Αρχηγού ΓΕΑ έχει την έννοια της φυσικής παρουσίας του Αρχηγού σε αυτό που θεωρείται – και είναι – η «Αιχμή του Δόρατος» της ΠΑ, η πτήση με ένα υπερσύγχρονο μαχητικό, δίνοντας έτσι το παράδειγμα στους νεότερους και υπογραμμίζοντας ότι στην ΠΑ και στις ΕΔ γενικότερα ΟΥΔΕΙΣ «περισσεύει» και ΑΠΑΝΤΕΣ είναι πολύτιμοι για την εκτέλεση της αποστολής τους και τη εύρυθμη λειτουργία του Κλάδου.

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια