Λιβύη: Και τρίτο τουρκικό UAV κατέρριψαν οι δυνάμεις του Χάφταρ

Λιβύη: Και τρίτο τουρκικό UAV κατέρριψαν οι δυνάμεις του Χάφταρ


Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε κι άλλη κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους στην περιοχή «Ayn Zara κοντά στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, στη Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος του LNA, Ahmed Al-Mismari, δήλωσε ότι οι δυνάμεις της αεροπορικής άμυνας κατάφεραν να καταρρίψουν ένα τουρκικό drone TB-2 στην περιοχή «Ayn Zara», μόλις έγινε αντιληπτό πως πλησίαζε θέσεις του Εθνικού Στρατού.

Η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών του Εθνικού Στρατού στη Λιβύη είπε ότι οι δυνάμεις του έχουν τώρα καταρρίψει τρία τουρκικά αεροσκάφη τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Μισμάρι είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα ότι οι τεχνικές ομάδες Στρατού της Λιβύης, που ελέγχεται από τον Φαγέζ Αλ Σάρατζ, είχαν αποκαταστήσει και επαναχρησιμοποιήσει 4 επιπλέον πολεμικά αεροσκάφη.

Η υποστηριζόμενη από την Τουρκία Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) προσπαθεί επί του παρόντος να καταλάβει τη στρατηγική αεροπορική βάση Al-Watiyah από τα στρατεύματα του LNA δυτικά της Τρίπολης.

Τις τελευταίες ημέρες, οι δυνάμεις του GNA προσπάθησαν επανειλημμένα να καταλάβουν την αεροπορική βάση Al-Watiyah Ωστόσο, αυτές οι επιθέσεις έχουν εξουδετερωθεί από τον LNA.

Πηγή: onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια