Πρόβλημα με Οδοιπορικά έξοδα Στρατιωτικών-Έγγραφο προς Α/ΓΕΣ

Πρόβλημα με Οδοιπορικά έξοδα Στρατιωτικών-Έγγραφο προς Α/ΓΕΣ


Όπως ήδη ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τη 18η.5.2020 έως και τη 15η.6.2020, ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν για την πρόληψη και αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές είναι η χρήση κάθε καμπίνας από ένα (1) άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (συγγενείς πρώτου βαθμού), οπότε μπορούν να είναι έως 4 άτομα, ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Στρατιωτικοί που κλήθηκαν να μεταβούν, για υπηρεσιακούς λόγους, από την Κρήτη στον Πειραιά/Αθήνα με υπηρεσιακά οχήματα, ως οδηγοί και συνοδοί αυτών, κλήθηκαν να καταβάλλουν αντίτιμο εισιτηρίου (διπλάσιο σχεδόν) που αντιστοιχεί σε μονόκλινη καμπίνα και όχι σε τετράκλινη όπως δικαιούνται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθόσον η ναυτιλιακή εταιρία, μέσω της οποίας μετακινήθηκαν, δεν μπορούσε να εκδώσει εισιτήριο τετράκλινης καμπίνας. Τα υπόψη στελέχη με την επιστροφή τους και την κατάθεση των δικαιολογητικών που απαιτούνται, θα λάβουν το χρηματικό ποσό που αναλογεί σε τετράκλινη καμπίνα, γιατί δυστυχώς έτσι προβλέπεται και όχι το πραγματικό ποσό που κατέβαλλαν.

Η ΠΟΕΣ, με έγγραφό της, προς τον κ. Α/ΓΕΣ και κοινοποίηση στον ΥΕΘΑ-Υ.ΝΑ.Ν.Π.-Α/ΓΕΕΘΑ-ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, ζητά την παρέμβασή του για τα παραπάνω.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια