Αναδρομικό «χαράτσι» σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς-Τι συμβαίνει (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η Υπηρεσία ζητά επιστροφή χρημάτων μετά από 22 χρόνια από αστυνομικούς, τώρα σειρά να επιστρέψουν χρήματα και οι στρατιωτικοί.


Το …ταμείο, τουλάχιστον των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως φαίνεται είναι μείον και προκειμένου να γεμίσει το κράτος ψάχνει να μαζέψει λεφτά από όπου μπορεί.

Πολλοί στρατιωτικοί έχουν υποστεί σοκ μετά το μήνυμα που πήραν πως πρέπει να γυρίσουν χρήματα στην Υπηρεσία. Πρόκειται για στρατιωτικούς που επικοινώνησαν με την Ένωση των Στρατιωτικών στην Ήπειρο (ΕΣΠΕΗΠ) και υπηρετούν σε υπηρεσίες στρατιωτικών εκμεταλλεύσεων – μονάδων ασκώντας καθήκοντα διαχειριστή χρημάτων.

Τώρα καλούνται από την ημερομηνία που τέθηκαν σε ισχύ οι νέες διατάξεις του νέου μισθολογίου στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), κατόπιν του Ν.4272/2017, δηλαδή από την 1 Ιανουαρίου 2017 να επιστρέψουν κάθε ποσό επιδόματος διαχειριστικών λαθών που έχουν λάβει!

Όπως μάλιστα σημειώνουν οι στρατιωτικοί οι συνάδελφοι τους καλούνται να επιστρέψουν χρήματα την ώρα που 3 χρόνια τώρα παρά την ρητή πρόβλεψη του νέου μισθολογίου δεν πληρώνεται η αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης των στρατιωτικών και δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη στο μισθολόγιο τους και για την υπερωριακή αποζημίωση.

Το έγγραφο της ΕΣΠΕΗΠ:


Θυμήθηκαν τα οδοιπορικά του 1998!

Μετά από 22 χρόνια καλούνται να επιστρέψουν λεφτά και οι αστυνομικοί όπως καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών!

Όπως λένε συνάδελφοι τους έλαβαν «κλήση για επιστροφή αχρεώστητης πληρωμής – κλήση σε ακρόαση», και καλούνται να καταβάλουν, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα, διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία έλαβαν κατά τη διενέργεια των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών του 1998, ως οδοιπορικά έξοδα.

Μάλιστα όπως σημειώνουν οι ίδιοι σε κάθε περίπτωση τυχόν αξίωση της Υπηρεσίας για επιστροφή των χρημάτων αυτών έχει υποπέσει οπωσδήποτε σε παραγραφή, καθώς έχει παρέλθει εικοσαετία.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Στην εφορία θα αλλάξουν τίποτα; Θα πάρουν επιστροφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ρε συνάδελφοι, όχι και εκαντοντάδες οι δχστες χρηματικού ιδίων πόρων από το 2017. Η ΔΟΥ της 8ης γιατί τα ενέκρινε;. Η ΑΣΔΥΣ/ΔΟΙ τα είχε κόψει από τις αρχές του 2018 όταν και εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή