Παναγιωτόπουλος για προσλήψεις: Μετά τους ΟΒΑ θα ακολουθήσουν ΕΠΟΠ-Τι είπε για την αύξηση θητείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Παναγιωτόπουλος για προσλήψεις: Μετά τους ΟΒΑ θα ακολουθήσουν ΕΠΟΠ-Τι είπε για την αύξηση θητείας (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο ΥΕΘΑ παραχώρησε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο και στην εκπομπή «σχολιάζοντας την επικαιρότητα».

Ερωτηθείς ο κ. Παναγιωτόπουλος αν σκέφτεται να κάνει αλλαγές στην στρατιωτική θητεία και να δημιουργήσει επαγγελματικά σώματα ειδικών Δυνάμεων απάντησε:

Σε επίπεδο προσωπικού η μόνιμη προσπάθειά μας είναι να προχωρήσουμε σε τρόπους αναβάθμισής του. Η αναβάθμιση του προσωπικού στις ειδικές δυνάμεις για παράδειγμα περνάει και μέσα από την μείωση του μέσου όρου ηλικίας των στελεχών που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να πέσει αυτός. Δεν θα πέσει όμως διώχνοντας τους παλιούς. Για να καταρρίψω κάποιες φήμες που ακούγονται ότι ο Παναγιωτόπουλος και ο Στεφανής θα διώξουν όλους τους παλιούς από τις ΕΔ, δεν ισχύει αυτό, αλλά μέσα από την πρόσληψη καινούργιων πιο νεαρών χαμηλότερου μέσου όρου ηλικίας στελεχών.

Προς το σκοπό αυτό έχει βγει μια προκήρυξη για πρόσληψη 2.000 ΟΒΑ και στους 3 Κλάδους. Οι περισσότεροι από αυτούς αφορούν στο ΣΞ και Ειδικές Δυνάμεις, πάνω από 1.000. Κάποιοι στην ΠΝ και ΠΑ σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Θα ακολουθήσουν, πάντα ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες, ανάλογες κινήσεις με τους ΕΠΟΠ. Όλα αυτά προς τον σκοπό της ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού, αλλά και της μείωσης του μ.ο. ηλικίας ώστε να έχουμε νεαρότερα στελέχη ειδικών δυνάμεων, κομάντα δηλαδή που να μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα λόγω του νεαρού της ηλικίας τους.

Όσον αφορά την θητεία κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό μια φημολογία για αύξηση χρονική της στρατιωτικής θητείας. Δεν έχουμε επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση ότι είναι να γίνει, θα γίνει μετά από εισηγήσεις της Στρατιωτικής Ηγεσίας. Αν χρειαστεί θα γίνει. Προς το παρόν δεν μας έχουν υποδείξει ακόμα ότι υπάρχει αυτή η αναγκαιότητα. Σε κάθε περίπτωση όμως η απόφασή μας θα έχει να κάνει με αποδοχή κάποιας εισήγησης από την Στρατιωτική Ηγεσία. Δεν έχουμε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή.

Για μας η ποιοτική αναβάθμιση του στελεχιακού δυναμικού των ΕΔ δεν περνάει κατ΄ ανάγκην από μία αύξηση για 2 μήνες της θητείας. Δεν αναβαθμίζονται ποιοτικά έτσι οι ΕΔ όσο θα θέλαμε. Αν όμως πάρεις 2.000 εξειδικευμένα στελέχη συνειδητοποιημένους νέους άνδρες και γυναίκες που θα στελεχώσουν τις ειδικές δυνάμεις με ειδικές, δύσκολες εκπαιδεύσεις, δύσκολες συνθήκες και προδιαγραφές ή συγκεκριμένες ειδικότητες μηχανικών Α/Φ ή Πολεμικών Πλοίων στην ΠΑ και ΠΝ αντιστοίχως, τότε η ποιοτική αναβάθμιση θα είναι για μένα πολύ πιο έντονη και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε. Δεν υπάρχει αύξηση της θητείας ότι είναι να γίνει θα γίνει κατόπιν εισηγήσεως της Στρατιωτικής Ηγεσίας.

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Και γιατί δεν παίρνετε κατευθείαν ΕΠΌΠ?????? Λέω εγώ τώρα......ψηλά γράμματα ε???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή