Ανοίγουν τα ΚΤΕΟ αύριο Δευτέρα-Οι νέες προθεσμίες και πότε μπαίνουν πρόστιμα


Ξεκινά από τη Δευτέρα 4/5 η λειτουργία όλων των ΚΤΕΟ της χώρας, με συγκεκριμένους όμως κανόνες ασφαλείας λόγω κορωνοϊού.

Σε ό, τι αφορά τα μέτρα, οι ελεγκτές και το λοιπό προσωπικό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με γάντια και μάσκες. Θα πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό σε εμφανές σημείο.

Εντός του χώρου της Γραμματείας - Ταμείου θα πρέπει να αποφεύγεται η παραμονή πολιτών εκτός του απαραίτητου χρόνου για την προσκόμιση των απαραίτητων για τον έλεγχο δικαιολογητικών και την παραλαβή του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ).

Επίσης, ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Παράταση προθεσμιών

Επιπλέον,  για την αποφυγή συγχρωτισμού δίνεται παράταση της ισχύς των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου οχήματος, από τις 45 ημέρες που είχαν δοθεί, για επιπλέον 25 ημέρες.

Άρα δίνεται παράταση κατά 70 ημέρες συνολικά στη διάρκεια ισχύος εκάστου ΔΤΕ κάθε κατηγορίας οχήματος, εφόσον η ημερομηνία λήξης του εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από τη Δευτέρα 14-3-2020 έως και την Κυριακή 3-5-2020.

Έτσι για παράδειγμα όχημα με ημερομηνία ισχύος του ΔΤΕ το Σάββατο 14-3-2020, μπορεί να ελεγχθεί εμπρόθεσμα χωρίς την καταβολή του πρόσθετου ειδικού τέλους έως τη Δευτέρα 25-5-2020.

Διευκρινίζεται ότι για όσα ΔΤΕ λήγουν από την 4-5-2020 και μεταγενέστερα, θα ισχύσει η θεσμοθετημένη συχνότητα ελέγχου.

Ποιοι θα πάρουν πρόστιμο

Στις περιπτώσεις που ένα Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου είχε καταστεί εκπρόθεσμο πριν από την ημερομηνία αναστολής της λειτουργίας, στον υπολογισμό της καταβολής του ειδικού τέλους εκπροθέσμου δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα της παράτασης, λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας, που ισχύει για κάθε δελτίο.

Για παράδειγμα, εάν ένα επιβατηγό όχημα με αναγραφόμενη ημερομηνία ισχύος 2-3-2020 δεν ελέγχθηκε πριν την εφαρμογή των εκτάκτων μέτρων (το όχημα είχε δικαίωμα για εμπρόθεσμο έλεγχο μέχρι την 9-3-2020).

Αν ελεγχθεί για παράδειγμα την 14-5-2020 ήτοι 10 μέρες μετά την άρση των μέτρων) για τον υπολογισμό του εκπροθέσμου δεν θα ληφθεί υπόψη το χρονικό διάστημα που τα ΚΤΕΟ ήταν κλειστά ήτοι από 23-3-2020 έως 3-5-2020.

Συνεπώς το όχημα θα θεωρείται εκπρόθεσμο για 23 μέρες. Άρα θα του επιβληθεί πρόστιμο.

ΠΗΓΗ: moneyonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια