Διπλή νέα πρόκληση των Τούρκων με πυρά στον Εβρο-Τι συνέβη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διπλή νέα πρόκληση των Τούρκων με πυρά στον Εβρο-Τι συνέβη (ΒΙΝΤΕΟ)


Αλέξανδρος Καλαφάτης

Μέσα σε διάστημα δύο ωρών άντρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής εμφανίστηκαν στην περιοχή του Τυχερού και πυροβόλησαν απρόκλητα στον αέρα.

Αυξάνεται το επίπεδο της τουρκικής προκλητικότητας στα σύνορα του Έβρου, με τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας να βρίσκονται σε επιφυλακή για να διαχειριστούν όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα και ψύχραιμα την κατάσταση. Η τουρκική πλευρά χρησιμοποιεί για τη «βρώμικη δουλειά» τους άντρες της Στρατοχωροφυλακής, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στις προκλήσεις και οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν εστιάσει στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο.

Ύστερα από το σοβαρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε βάρος Ελλήνων και Γερμανών, μέρος της αποστολής της Frontex, στον Έβρο, νέα περιστατικά προκλήσεων σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr από αστυνομικές πηγές, μέσα σε διάστημα δύο ωρών άντρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής εμφανίστηκαν δύο φορές στην περιοχή του Τυχερού και πυροβόλησαν απρόκλητα στον αέρα.


Αναλυτικότερα, στις 22.20, βράδυ Πέμπτης, εμφανίστηκαν δύο λέμβοι, στις οποίες επέβαιναν τέσσερις άντρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής (σ.σ.: δύο σε κάθε λέμβο). Οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν απρόκλητα στον αέρα, χωρίς να στοχεύουν τους Έλληνες συνοριοφύλακες και στρατιωτικούς που τους παρακολουθούσαν. Οι λέμβοι δεν έφεραν φωτεινές ενδείξεις. Έπεσαν στο νερό από την τουρκική όχθη και κινήθηκαν μέσα στο σκοτάδι προς τα βόρεια. Οι στρατοχωροφύλακες έριξαν, μάλιστα, μία φωτοβολίδα σε ελληνικό έδαφος. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν. Δύο ώρες μετά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εμφανίστηκε ξανά τουρκική λέμβος με δύο στρατοχωροφύλακες, οι οποίοι επίσης άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

Τα νέα περιστατικά αποκαλύπτουν την τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο, ακόμα και μετά την αποχώρηση των προσφύγων και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να περάσουν στην Ελλάδα. Στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας σημειώνουν ότι η στάση των ελληνικών Αρχών στον Έβρο έχει εκνευρίσει την Τουρκία που προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα χρησιμοποιώντας ως «προμετωπίδα» τη Στρατοχωροφυλακή. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι οι ελληνικές δυνάμεις αντέδρασαν χθες το βράδυ με ψυχραιμία και έτσι τα σοβαρά επεισόδια δεν έλαβαν έκταση.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια