Πότε θα ξεκινήσουν οι άδειες στις Στρατιωτικές Σχολές-Τι είπε ο ΥΕΘΑ

Πότε θα ξεκινήσουν οι άδειες στις Στρατιωτικές Σχολές-Τι είπε ο ΥΕΘΑ


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι μετά του Θωμά, στις 27 Απριλίου, θα αρχίσουν να χορηγούνται «κάποιες άδειες»

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο μετά τη Δευτέρα του Θωμά, στις 27 Απριλίου, οπότε και θα επανεξεταστούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας του κόσμου που έχουν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού, να δοθούν «κάποιες άδειες», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στους σπουδαστές των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του “STAR”.

«Στις Στρατιωτικές Σχολές έχουμε μηδενικά κρούσματα, ούτε ένα κρούσμα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το σύστημα αποδίδει και τελικά οι μαθητές είναι προστατευμένοι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός προσθέτοντας: «Πρόθεσή μας είναι μετά τις 27 Απριλίου, δηλαδή τη Δευτέρα του Θωμά, οπότε έχουμε προσδιορίσει ότι θα επανεξετάσουμε την κατάσταση αυτή του εγκλεισμού, θα τους δοθούν κάποιες άδειες για να βγουν από τη Σχολή και να πάνε να δουν τους δικούς τους».

Μιλώντας γενικώς για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που έχουν επιβληθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο ΥΕΘΑ τόνισε ότι «τα εν ενεργεία κρούσματα κορονοϊού στις ΕΔ, σε ένα σύνολο 110.000 χιλιάδων στελεχών, στρατευσίμων και μονίμων, είναι 21 τον αριθμό. Συνολικά έχουν νοσήσει περίπου 30 άτομα, επομένως αυτοί οι αριθμοί νομίζω ότι δημιουργούν αίσθηση ότι κάτι πάει καλά, ότι αποδίδουν αυτά τα μέτρα».

Αναφερόμενος στη συμβολή των ΕΔ στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο ΥΕΘΑ επανέλαβε ότι ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι να παραχθούν εντός των ημερών 50.000 μάσκες προσώπου για το προσωπικό μας και στην πορεία άλλες 100.000 για την επόμενη εβδομάδα. Επίσης να παραχθούν τόνοι αντισηπτικού το οποίο διανέμεται σε διάφορες συσκευασίες (μεγάλη, μεσαία, μικρή και ατομική ακόμα), σε όλα τα στελέχη. «Όσο βρίσκουμε πρώτη ύλη, το κατάλληλο ύφασμα για τις μάσκες και το οινόπνευμα για το αντισηπτικό, τόσο εντείνουμε τους ρυθμούς παραγωγής μας. Η ατομική συσκευασία αντιμετώπισης του κορονοϊού, θα διανεμηθεί στους νεοσύλλεκτους που θα καταταγούν τον Ιούνιο αλλά ει δυνατόν και στα στελέχη που υπηρετούν σε διάφορες μονάδες. Θέλαμε να ξεκινήσουμε από τα στελέχη που υπηρετούν στα φυλάκια των νησιών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι η Ελλάδα κάνει «λόμπι» εναντίον της Τουρκίας, ο ΥΕΘΑ διερωτήθηκε «λόμπι Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας για να κάνει τι», επισημαίνοντας ότι αυτό που είδαμε και ζήσαμε στον Έβρο έχει συμβεί και έχει προβληματίσει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. «Ό,τι και να λέει ο κ. Τσαβούσογλου το δεδομένο παραμένει ότι απόπειρα παραβίασης των συνόρων έχει συμβεί». Προέτρεψε μάλιστα τον Τούρκο ΥΠΕΞ «ας μην αναζητεί ένοχους ή υποκινητές αλλού. Ας ασχοληθεί περισσότερο με την συμπεριφορά της γείτονος».

Τέλος, με αφορμή τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) από τουρκικά αεροσκάφη και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε με έμφαση ότι «όποτε τουρκικά αεροσκάφη επιλέγουν να εισέλθουν στο εναέριο χώρο μας αναχαιτίζονται». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «τώρα τελευταία βεβαίως έχουν αυξηθεί και οι υπερπτήσεις. Ίσως είναι ένα ακόμα δείγμα του εκνευρισμού των γειτόνων, ιδίως με δεδομένο ότι η θέση τους δεν είναι και η καλύτερη αυτή την στιγμή λόγω πολλαπλών προβλημάτων. Ίσως να μην περίμεναν και την αποφασιστική αντίδραση μας στον Έβρο ή αυτή την αποφασιστικότητα να μεταφέρεται και στον τρόπο που αποτρέπουμε στα νησιά…Δεν ήταν συνηθισμένοι σε αυτά κατά το παρελθόν, αλλά τώρα πρέπει να συνηθίσουν», παρατήρησε με νόημα.

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια