Διήμερη περιοδεία-επιθεώρηση του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στα σύνορα του Έβρου

Διήμερη περιοδεία-επιθεώρηση του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στα σύνορα του Έβρου


Στον Έβρο βρέθηκε για δυο ημέρες, Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Απριλίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος επιθεώρησε τα σύνορα του Έβρου και διαπίστωσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μετά απ’ όσα συνέβησαν ολόκληρο τον Μάρτιο.

Ο κ. Στεφανής, λόγω και των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, απέφυγε να δώσει ιδιαίτερη έκταση ή να δημοσιοποιήσει την παρουσία του στην περιοχή, αφού αυτό που μετράει είναι η ουσία της περιοδείας του στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Έτσι την Τετάρτη βρέθηκε στις Καστανιές και το Φυλάκιο 1, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της κατάστασης με την απομάκρυνση εκ μέρους της Τουρκίας των χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει πρόχειρο καταυλισμό στο Παζάρ Κουλέ και επιχειρούσαν συνεχείς επιθέσεις για να παραβιάσουν τα σύνορα, με την βοήθεια των Τούρκων.

Διαπίστωσε ιδίοις όμμασι πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, την παραμονή σε επιφυλακή και ετοιμότητα των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και τις εργασίες ενίσχυσης ή επέκτασης του φράχτη που συνεχίζονται κανονικά.

ΠΗΓΗ: evros-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια