Προβλήματα στις Μεταθέσεις Στρατιωτικών-Ποια λύση προτείνεται σε ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Προβλήματα στις Μεταθέσεις Στρατιωτικών-Ποια λύση προτείνεται σε ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Η ΠΟΜΕΝΣ απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ – ΥΦΕΘΑ - ΕΓΑ/ΓΕ με το οποίο προτείνει τα παρακάτω σχετικά με τις Μεταθέσεις Στελεχών με Τέκνα που Φοιτούν στην Β΄και Γ΄ Λυκείου:

α. την εξαίρεση από τους πίνακες μεταθετικότητας όλων των συναδέλφων μας με τέκνα που φοιτούν στην Β΄ και Γ΄ Λυκείου, για το έτος 2020.

β. Την υιοθέτηση της νομοθετικής ρύθμισης που προτάθηκε από την ΠΟΜΕΝΣ, με το (γ) σχετικό έγγραφο. Συγκεκριμένα προτείνουμε οριστική λύση του θέματος, με την τροποποίηση της περίπτωσης (ε) της παραγράφου 1α(2) του άρθρου 5 του ν.3883/2010, ως εξής:

«(ε) Την ηλικία και τις σπουδές των τέκνων. Συγκεκριμένα, τα στελέχη τα τέκνα των οποίων φοιτούν σε τάξεις του Λυκείου, παραμένουν υποχρεωτικά και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στον τόπο της υπηρέτησης τους, ακόμη και ως υπεράριθμοι και πέραν των προβλεπομένων θέσεων για τον βαθμό τους βάσει των Π.Ο.Υ, για το χρονικό διάστημα των (3) ετών που διαρκεί η φοίτηση, εκτός αν άλλως το ζητήσουν. Η χρήση του παραπάνω δικαιώματος δεν δύναται να υπερβαίνει αθροιστικά τα (6) έξι έτη. Σε περίπτωση ανυπέρβλητου κωλύματος (κατάργηση ή μεταστάθμευση Μονάδας) τοποθετούνται στην πλησιέστερη Φρουρά του οικείου Κλάδου ή των Κοινών Σωμάτων του ΓΕΕΘΑ και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων.»

Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ίσως πολλά προβλήματα να λυθούν εάν ο κος Πρωθυπουργός πάρει την κατάσταση στα χέρια του και απολύσει κάποιους τυχάρπαστους περαστικούς και αποστρατεύσει κάποιους άλλους που έχουν κολλήσει ως τοξικά τσιμπούρια στα παντελόνια των τυχάρπαστων περαστικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή