Λιμενικό: Ειδική αποζημίωση για επιπλέον νυχτερινές ώρες

Λιμενικό: Ειδική αποζημίωση για επιπλέον νυχτερινές ώρες


Θα εκδοθεί εγκύκλιος στην οποία θα περιγράφονται αναλυτικά οι προβλεπόμενες διαδικασίες

Τροποποιήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ1133Β/2-04-20) του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, και του υφυπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, η υπ’ αριθμ: 2822.10/22446/2018 (Β΄1165) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός του συνολικού αριθμού κατ' έτος ωρών νυχτερινής απασχόλησης, των δικαιούχων, των όρων και των προϋποθέσεων χορήγησης ειδικής αποζημιώσεως στελεχών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για απασχόληση κατά τις νυχτερινές ώρες».

Σύμφωνα με αυτή, καθορίσθηκε το ανώτατο όριο ωρών νυχτερινής εργασίας σε 96 μηνιαίως για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούν υπηρεσία σε πλοία - σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία υπάγονται σε Λιμενικές Αρχές των Νομών Έβρου-Λέσβου-Χίου-Σάμου και Δωδεκανήσων.

Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και τα πληρώματα πλοίων - σκαφών κατηγορίας Α1, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Πλοίων-Σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά το χρονικό διάστημα που εκτελούν αποστολή στις περιοχές αυτές.

Με εγκύκλιο που θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα από την αρμόδια διεύθυνση του ΥΝΑΝΠ, θα περιγράφονται αναλυτικά οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης για τις επιπλέον νυχτερινές ώρες εργασίας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια