Προβληματισμός για τον «εγκλεισμό» των σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές-Ποιο είναι το δίλημμα

Προβληματισμός για τον «εγκλεισμό» των σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές-Ποιο είναι το δίλημμα


Ένα μεγάλο δίλημμα έχει η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ: τι πρέπει να γίνει με τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών που βρίσκονται εντός αυτών από τις 11 Μαρτίου;

Σε τρεις ημέρες συμπληρώνουν ένα μήνα και θα πρέπει να ληφθεί μία απόφαση εν΄ όψει του Πάσχα. Θα “σπάσουν” τον εγκλεισμό για να δοθούν άδειες Πάσχα ή θα τον συνεχίσουν μέχρι τις 27 Απριλίου;

Από τη μία υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι “το σύστημα δουλεύει και δεν έχουμε κρούσμα”.

Από την άλλη υπάρχουν όσοι υποστηρίζουν ότι αυτό δεν έχει μηδενίσει το ρίσκο να προκύψει κρούσμα εντός των σχολών, αφού το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί σ΄ αυτές “μπαινοβγαίνει” κάθε μέρα και θεωρητικά μπορεί να μεταφέρει τον ιό. Αν αυτό συμβεί ,τότε η επιλογή της καραντίνας μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.

Από την άλλη στη ζυγαριά έχει αρχίσει να μπαίνει και η κατάσταση που επικρατεί στις σχολές μετά από ένα μήνα συνεχούς εγκλεισμού. Υπάρχει δικαιολογημένος εκνευρισμός που έχει εκδηλωθεί με διάφορα περιστατικά. Και βέβαια υπάρχει το θέμα της ψυχολογίας, το οποίο μπορεί κάποιοι “σκληροί” μπορεί να μην αποδέχονται, αλλά το θέμα έχει αρχίσει να προβληματίζει τα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας σε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ.

Το θέμα συζητήθηκε και σήμερα σε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ αλλά οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τα επόμενα 24ωρα.

Ακόμη και οι ιατροί πάντως που αρχικά είχαν εισηγηθεί τη λύση της καραντίνας εμφανίζονται τώρα να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου κι έχει ζητηθεί και η άποψη του κ. Τσιόδρα.

ΠΗΓΗ: militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Με το ενδεχομενο να παραμεινουν μεσα στις σχολες και για αλλο διαστημα καλο θα ηταν να υπαρξει καποια χαλαροτητα και καποιες ελαφρυνσεις/αλλαγες στο καθημερινο τους προγραμμα ισως και να εξεταζονταν το ενδεχομενο να δινονταν καποιες εξτρα διευκολυνσεις οπως της πιο συχνης επικοινωνιας με τις οικογενειες τους η ακομα και μια συμφωνια με τις εταιριες που κατεχουν πλατφορμες ψυχαγωγιας να δινονταν στα εκπαιδευτικα ιδρυματα καποιες παροχες για το συγκεκριμενο διαστημα κανοντας με αυτο τον τροπο πιο υποφερτο το υπολοιπο διαστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση έχει σταματήσει.

      Διαγραφή
    2. Οχι φιλε ανωνυμε...δεν εχει σταματησει.
      Οι σπουδαστες εχουν αρχισει εδω και μερες την διαδικτυακη εκπαιδευση και με ολιγομελη τμηματα για προφυλαξη λογω του convid19.

      Διαγραφή
  2. Δεν εχει σταματήσει. Γίνονται διαδικτυακά τα ακαδημαϊκά μαθήματα μεσω βιντεοκλησεων με. Οι μαθητές έχουν διάβασμα και επιβαρύνονται απο στρατιωτικές υποχρεώσεις καθημερινά εν μέσω καραντινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης καλό θα ήταν να επανέλθει στο ημερήσιο πρόγραμμα η γυμναστική (σε κάποια σχολή), γιατί βοηθάει πάρα πολύ και στην ψυχολογία και στη φυσική κατάσταση των μαθητών. Το σκεπτικό να καθαρίζουμε όλοι την ημέρα τα καθαρά είναι'κάπως αχαρακτήριστο'.
    Μήπως πρέπει να ελεγχθεί το πρόγραμμα ή
    μήπως χρειάζεται παρέμβαση για το αυτονόητο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή