Έπαινοι Στεφανή για Παναγιωτόπουλο-Τι είπε για τις κρίσεις στις ΕΔ

Έπαινοι Στεφανή για Παναγιωτόπουλο-Τι είπε για τις κρίσεις στις ΕΔ


Στους διαδρόμους της Μεσογείων ψιθυρίζεται εδώ και καιρό πως οι σχέσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Αλκιβιάδη Στεφανή δεν είναι αυτό που κάποιος θα χαρακτήριζε αρμονικές και οι διαφωνίες που έχουν είναι πολλές.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Αυτό βέβαια δεν είναι έκπληξη. Υπάρχει ένας αστικός μύθος πάντα στο Υπουργείο Άμυνας που διαχρονικά του αρέσει να ανακαλύπτει ίντριγκες. Αυτό που όμως είναι καινούργιο είναι αυτό που έγινε πριν από λίγους μήνες, τέλη Νοεμβρίου του 2019, όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους μίλησε με θερμά λόγια για την συνεργασία του με τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η «εξομολόγηση» αυτή είχε προκαλέσει εντύπωση για τους λόγους που έγινε αλλά πέραν τούτου ουδέν. Οι φήμες για «ηλεκτρισμένες» σχέσεις μεταξύ των δύο συνεχίστηκαν απτόητες με την κίνηση του Ν. Παναγιωτόπουλου να ερμηνεύεται ως μία διπλωματική ενέργεια που θα έβαζε τέλος στα σχόλια.

Άλλωστε λίγες ημέρες νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης είχε ορίσει συντονιστή μεταναστευτικού τον Α. Στεφανή και αυτό σήμαινε πως εκ των πραγμάτων ο Α. Στεφανής θα είχε λιγότερο χρόνο να ασχοληθεί με τα θέματα του Υπουργείου Άμυνας και άρα θα υπήρχαν λιγότερες ευκαιρίες για διαφωνίες.

Αυτή την φορά ήρθε η σειρά του Αλκιβιάδη Στεφανή να μιλήσει με επαίνους για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και μάλιστα αφού είχε ολοκληρωθεί η συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Με το που ακούστηκε το «Σας ευχαριστώ κύριε Υπουργέ» ο Υφυπουργός αιφνιδίασε λέγοντας: «Πριν κλείσουμε, θα ήθελα να πω για μια ακόμη φορά ότι η συνεργασία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε όλα τα επίπεδα, είναι καταπληκτική. Έχουμε έναν Υπουργό ο οποίος αγαπά την δουλειά του, δείχνει τεράστιο σεβασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και καθημερινά πασχίζει για το καλύτερο, εξετάζοντας και αναλύοντας όλα τα σενάρια».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως: «Η ηγεσία μας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ένας εμπειρότατος Αξιωματικός! Είδατε ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή των Αρχηγών μετά από πολλή σκέψη και έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα επιλέγοντας τους καλύτερους. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κάνει καταπληκτική δουλειά και το ίδιο οι Αρχηγοί των Κλάδων. Θα πάω κι ένα επίπεδο πιο κάτω: Δείτε τις επιλογές. Ποιος επελέγη για το Δ’ Σώμα Στρατού; Ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση του Έβρου. Ποιος επελέγη για την ΑΣΔΕΝ; Το ίδιο! Ποιος επελέγη για το ΑΤΑ; Ο Αρχηγός του ΑΤΑ διαθέτει 4.500 ώρες πτήσεως σε μαχητικά. Ποιος επιλέγει Αρχηγός για το Στόλο; Ένας άνθρωπος που αν μετρούσαμε τις ώρες πλεύσης του, θα ήταν το ίδιο πάρα πολλές. Άρα λοιπόν η ομάδα είναι εξαιρετική κι αυτό φαίνεται από την αποτελεσματικότητά μας».

Τα κριτήρια τα οποία πρόβαλε ο Αλκιβιάδης Στεφανής ως καθοριστικά για τις επιλογές που γίνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις (μεταθέσεις, ώρες πτήσης και πλεύσης) έχουν ήδη ανάψει συζητήσεις μεταξύ πολλών αποστράτων.

Πιο πολύ όμως συζητείται η «επίθεση φιλίας» προς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, με πολλούς να αναρωτιούνται ποια είναι η ανάγκη κάθε τρεις και λίγο να επιβεβαιώνεται δημόσια η καλή συνεργασία των δύο πολιτικών;

ΠΗΓΗ: usay.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Για τις υπόλοιπες κρίσεις;;;;;.....κουβέντα....μία προσεκτική ανάγνωση - ανάλυση για αυτούς που ξέρουν ονόματα τα δείχνει όλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσα φληναφήματα, αφηγήματα και σαχλαμαρίτσες και να ακούγονται, γενικώς, ο κος Πρωθυπουργός έχει πλέον καταλήξει και έχει σχηματίσει πλήρη εικόνα για την αποτελεσματικότητα όλων των στελεχών της κυβέρνησης, την επόμενη μέρα, μετά την κρίση του κορωνοιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. των δύο πολιτικών

    που είδες του δυο πολιτικούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή