Ερώτηση προς ΥΕΘΑ για λήψη μέτρων ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικών Ταμείων ΕΔ λόγω πανδημίας

Ερώτηση προς ΥΕΘΑ για λήψη μέτρων ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικών Ταμείων ΕΔ λόγω πανδημίας


Μέτρα για την ενίσχυση Μερισματούχων των Μετοχικών Ταμείων λόγω της πανδημίας

Ερώτηση (5270/30-03-2020) προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης σχετικά με τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση Μερισματούχων των Μετοχικών Ταμείων λόγω της πανδημίας. Αναλυτικά, στο κείμενο, αναφέρεται:

«Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) με ανακοίνωσή της (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) επισημαίνει ότι η εκδήλωση της πανδημίας, πέρα από την υγειονομική κρίση, έχει μετατραπεί σε κοινωνική και οικονομική κρίση.

Θεωρεί ότι οι συνέπειες αυτές δεν αφήνουν ανεπηρέαστους και τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το λόγο αυτό προτείνει τη λήψη μέτρων προς ανακούφιση, διευκόλυνση και στήριξη των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων που διαβιούν μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων προτείνει να ληφθούν άμεσα μέτρα όπως:

Να σταματήσουν άμεσα οι κρατήσεις του ν.4093/2012, όπως έπρεπε να είχε γίνει από τη δημοσίευση του ν.4387/2016.

Να επιστραφούν σε όλους τους δικαιούχους όλα τα παρακρατηθέντα ποσά από τη δημοσίευση του ν.4387/2016.

Να χορηγηθεί έκτακτο μέρισμα εντός του Απριλίου 2020.

Να υπάρξει, τουλάχιστον για ένα τρίμηνο, αναστολή της παρακράτησης πάσης φύσεων χορηγηθεισών δανείων, βοηθημάτων κ.α.

Να χορηγηθούν δάνεια σε όσους μετόχους έχουν ανάγκη, με ταχύρυθμες διαδικασίες και με έναρξη αποπληρωμής τρεις μήνες μετά τη λήξη των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση λόγω κορονοϊού.

Να γίνει άμεσα χορήγηση και χωρίς την αναμονή της συνταξιοδοτικής πράξης στους αποστρατευόμενους στρατιωτικούς του προβλεπόμενου μερίσματος καθώς και του 60% του εφάπαξ που δικαιούνται.

Να αναληφθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε τα μερίσματα του 2019 να φορολογηθούν ως μερίσματα και όχι ως επικουρικές συντάξεις, αφού πλέον δεν είναι επικουρικές συντάξεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση Μερισματούχων των Μετοχικών Ταμείων λόγω της πανδημίας;».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια