Σύντομα νέα σύμβαση ΥΠΕΘΑ-Πειραιώς-Έναρξη αναγνώρισης «μάχιμης» 5ετίας-Ενημερωτικά σύνταξης

Σύντομα νέα σύμβαση ΥΠΕΘΑ-Πειραιώς-Έναρξη αναγνώρισης «μάχιμης» 5ετίας-Ενημερωτικά σύνταξης


Έχει ολοκληρωθεί το νέο τελικό σχέδιο της σύμβασης ΥΠΕΘΑ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Σύντομα θα κοινοποιηθεί

Όπως ενημέρωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ) για χρήσιμα τρέχοντα θέματα:

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, αλλά ... και ενημερωνόμαστε!!

Ξεκίνησαν και χορηγούνται σταδιακά οι κανονικές συντάξεις όσων αποστρατεύτηκαν μετά το 2016, που ανέρχονται σε περίπου 2.600 συντάξεις. Ταυτόχρονα θα αποσταλούν και οι αντίστοιχες συνταξιοδοτικές πράξεις, οι οποίες θα πρέπει να τηρηθούν, διότι δεν αναρτώνται στον ΕΦΚΑ (προς το παρόν τουλάχιστον).

Άρχισε η επεξεργασία των βεβαιώσεων που έχουν κατατεθεί για αναγνώριση της 5ετίας μονάδων εκστρατείας ("μάχιμη"), ώστε να περιληφθούν στα συντάξιμα έτη.

Σε αρκετούς συναδέλφους δεν εμφανίζεται το μηνιαίο ενημερωτικό σύνταξης του ΕΦΚΑ, παρά μόνο ίσως του Ιανουαρίου 2019. Αυτό συμβαίνει σε όσους έχουν αρνητική προσωπική διαφορά ή λαμβάνουν δύο συντάξεις ίδιας κατηγορίας (πχ γήρατος). Εκτιμάται ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος που υπάρχει και θα εμφανισθούν τα αντίστοιχα μηνιαία ενημερωτικά (πιθανόν μέχρι τέλος Μαΐου).

Για διευκόλυνση του ΕΦΚΑ στο θέμα έκδοσης στρατιωτικών συντάξεων, με πρωτοβουλία του ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, θα ενισχυθεί ο ΕΦΚΑ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με προσωπικό του ΥΠΕΘΑ για ταχύτερη διεκπεραίωση εκκρεμουσών περιπτώσεων. Ήταν ένα αίτημα του ΕΦΚΑ εδώ και πολύ καιρό που είχαμε συζητήσει με κ. ΥΦΕΘΑ.

Έχει ολοκληρωθεί το νέο τελικό σχέδιο της σύμβασης ΥΠΕΘΑ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που περιλαμβάνει νέα ποσοστά για καταθέσεις (καλύτερα από τα ισχύοντα στην αγορά, αλλά όχι στο ύψος της προηγούμενης σύμβασης) και νέους όρους για πιστωτικές κάρτες (οι νέοι όροι της κάρτας έχουν αναρτηθεί ΕΔΩ: Τράπεζα Πειραιώς: Πιστωτική Κάρτα Mastercard των ΕΔ-Η νέα συμφωνία). Σύντομα θα κοινοποιηθεί η νέα σύμβαση του ΥΠΕΘΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια