Προσλήψεις ΟΒΑ 2020: Παράταση αιτήσεων έως 15 Ιουνίου για 2.000 θέσεις σε ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ (ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ)

Προσλήψεις ΟΒΑ 2020: Παράταση αιτήσεων έως 15 Ιουνίου για 2.000 θέσεις σε ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ (ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ)


Συνεχίζονται οι αιτήσεις για την ανακατάταξη-επανακατάταξη δύο χιλιάδων (2.000) ΟΒΑ στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (1.200 στο Στρατό Ξηράς, 400 στο Πολεμικό Ναυτικό και 400 στην Πολεμική Αεροπορία) για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών και με δυνατότητα εφάπαξ παράτασης για επιπλέον τρία (3) έτη. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων παρατάθηκε έως τη 15η Ιουνίου 2020.

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται από τους εφέδρους στις Στρατολογικές Υπηρεσίες στις οποίες υπάγονται (ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαμονής τους) και από τους οπλίτες στις μονάδες που υπηρετούν. Για τους εφέδρους πρέπει να μην έχουν παρέλθει τρία (3) έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών, ενώ για τους οπλίτες θα πρέπει μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 να διανύεται το τελευταίο τρίμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Τα προσόντα

Ανάμεσα στα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι οπλίτες είναι να μην έχουν παρέλθει τρία (3) έτη από την ημερομηνία οριστικής απόλυσής τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών, να μην έχουν συμπληρώσει το εικοστό όγδοο (28ο) έτος της ηλικίας τους, να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, να έχουν σωματική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων, να έχουν ανάστημα τουλάχιστον ενός μέτρου και εξήντα εκατοστών (1,60 μ.), να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, να μην εκκρεμεί σε βάρος τους μήνυση ή κατηγορία για ανυποταξία ή λιποταξία, να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους, ούτε να έχει κινηθεί εναντίον τους η σχετική διαδικασία.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της λοίμωξης COVID-19 και της επίδειξης κοινωνικής ευαισθησίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι ενδιαφερόμενοι έφεδροι που επιθυμούν να συμμετέχουν στους εν εξελίξει διαγωνισμούς για την πρόσληψη 2.000 ΟΒΑ μπορούν να εκτυπώσουν τη σχετική αίτηση και αφού τη συμπληρώσουν και την υπογράψουν, να την αποστείλουν στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μορφή pdf, επισυνάπτοντας ευκρινές φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας σε μορφή pdf. Η συμπλήρωση των αιτήσεων θα πρέπει να γίνει με προσοχή και πληρότητα.

ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 28/04/2020 - ΣΟΦΙΑ ΕΜΜΑΝΟΗΛΙΔΟΥ-semmanoilidou@e-typos.com - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της λοίμωξης covid-19 και της επίδειξης κοινωνικής ευαισθησίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι ενδιαφερόμενοι έφεδροι που επιθυμούν να συμμετέχουν στους εν εξελίξει διαγωνισμούς για την πρόσληψη 2000 ΟΒΑ, μπορούν να εκτυπώσουν τη σχετική αίτηση από τους κάτωθι υπερσυνδέσμους και αφού τη συμπληρώσουν και την υπογράψουν, να την αποστείλουν στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ σε μορφή pdf, επισυνάπτοντας ευκρινές φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας σε μορφή pdf. Η συμπλήρωση των αιτήσεων θα πρεπει να γίνει με προσοχή και πληρότητα.






Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Νομικού Σώματος (www.stratologia.gr)

Διαβάστε ολόκληρες τις προκηρύξεις:

Προκηρύξεις ΟΒΑ 2020: 1200 προσλήψεις στον ΣΞ και 400 στο ΠΝ (4 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ) ΕΔΩ
Πολεμική Αεροπορία: Προκήρυξη 400 Θέσεων ΟΒΑ για το έτος 2020 (ΕΓΓΡΑΦΟ)  ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. μετα τις 18 μαιου που γινεται αρση των μετρων θα μπορουμε να παμε αυτοπροσωπως στην στρατολογια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή