Σε καραντίνα 15 αστυνομικοί λόγω επαφής με κρούσμα κορονοϊού-Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Σε καραντίνα 15 αστυνομικοί λόγω επαφής με κρούσμα κορονοϊού-Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ


Σε καραντίνα έχουν τεθεί 15 αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν στη ΓΑΔΑ, καθώς ήρθαν σε επαφή με μετανάστη ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ. Συγκεκριμένα, οι 15 αστυνομικοί υποβάλλονται σε εξετάσεις σε δημόσιες δομές υγείας, ενώ απέχουν των καθηκόντων τους προληπτικά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες, όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ο πατέρας ενός 10χρονου μετανάστη, ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη δομή της Μαλακάσας. Την υπόθεση διερεύνησε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Η καταγγελία βιασμού ανήλικου στη δομή μεταναστών

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, την Κυριακή του Πάσχα (19-04-2020), η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επελήφθη σε καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 10χρονου ανηλίκου, εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα.

Για τη διενέργεια των απαραίτητων προανακριτικών ενεργειών οδηγήθηκαν από τοπική αστυνομική Υπηρεσία στην εξειδικευμένη για τις υποθέσεις αυτές Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ο 10χρονος αλλοδαπός ανήλικος, οι γονείς του και 27χρονος αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Το προανακριτικό έργο επιμελήθηκαν Αξιωματικοί, καθώς και παιδοψυχολόγος- Αξιωματικός της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Ο ταυτοποιηθείς αλλοδαπός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε πίσω στη δομή την 22-04-2020.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ερευνητικής και προανακριτικής διαδικασίας, οι αστυνομικοί που διαχειρίστηκαν το περιστατικό, οι καταγγέλλοντες αλλοδαποί και ο συλληφθείς, έφεραν τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης (μάσκες-γάντια).

Επιπλέον, κατά την είσοδό τους στο κτίριο του Α.Μ.Α., ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία θερμομέτρησης με αρνητικό αποτέλεσμα.

Χθες ο πατέρας του ανήλικου θύματος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και κατόπιν αυτού, 15 αστυνομικοί από τις Υπηρεσίες που διαχειρίστηκαν το περιστατικό υποβάλλονται σε εξετάσεις σε δημόσιες δομές υγείας, ενώ απέχουν των καθηκόντων τους προληπτικά.

Η ΓΑΔΑ σημειώνει ότι στους χώρους των Υπηρεσιών, όπου έλαβαν χώρα οι προανακριτικές ενέργειες, καθώς και στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις, πραγματοποιήθηκε άμεσα απολύμανση.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια