Μήνυση απόστρατου ΠΝ για τον θάνατο του 14χρονου στη Διώρυγα της Κορίνθου


Μήνυση κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης και ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του 14χρονου Ευάγγελου Τσάκωνα ο οποίος την Μεγάλη Πέμπτη παίζοντας έπεσε στο κενό της Διώρυγας Κορίνθου από 60 περίπου μέτρα ύψος.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, το 14χρονο παιδί μαζί με φίλους του έπαιζαν μπάλα στην περιοχή Γαλότα της Ισθμίας και κάποια στιγμή έτρεξε να πιάσει την μπάλα με αποτέλεσμα να γλιστρήσει, να χτυπήσει το κεφάλι του στο χώμα, αυτό να υποχωρήσει και έτσι το παιδί να βρεθεί στο κενό από ύψος 60 μέτρων περίπου -και να βρει τραγικό θάνατο.

Ο κ. Σταμάτης στην μηνυτήρια αναφορά του αναφέρει ότι στις όχθες της Διώρυγας (στα πρανή) και ειδικά σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχουν μέτρα ασφάλειας, δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες ούτε υπάρχουν ενδεικτικές προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης και προσέλευσης σε επικίνδυνη περιοχή.

Ακόμη, αναφέρει ο κ. Σταμάτης ότι η «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε.» που διαχειρίζεται την Διώρυγα του Ισθμού, όφειλε να έχει λάβει όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, όπως είναι η περίφραξη, η σηματοδότηση με απαγορευτικές πινακίδες, καθώς και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο για τη μη δυνατότητα προσέγγισης ανθρώπων, στις άκρες της διώρυγας και από τις δύο πλευρές της.

Τέλος, με τη μηνυτήρια αναφορά του ο απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού ζητεί από την Εισαγγελία να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, συμμέτοχοι και οι εμπλεκόμενοι του συμβάντος, οι οποίοι κατά τους ισχυρισμούς του, έδρασαν από κοινού και με δόλο (κατ’ άρθρα 45-49 του Ποινικού Κώδικα) και να τους αποδοθούν οι ευθύνες, όπως αυτή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια (άρθρο 302 παράγραφος 1 Ποινικού Κώδικα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Eιναι λυπηρό να στρέφεται ένας απλός πολίτης, για σοβαρότατες παραλείψεις κατά παντός υπευθύνου σε αυτονόητα προστατευτικά μέτρα ασφαλείας που όφειλαν να έχουν λάβει οι διαχειριστές του Ισθμού και να έχουν ελεγχθεί αυστηρά από την υπεύθυνη πολιτεία!.Το κακό σε αφύλακτη κατοικημένη περιοχή με πλείστους όσους κινδύνους όπως ο Ισθμός, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. και να που συνέβη!Πάντα έτσι κάνουμε,τρέχουμε εκ των υστέρων για διόρθωση, ενω θα έπρεπε να έχουμε κατά νου το:.... ένα γραμμάριο πρόληψης ισούται με ένα κιλό θεραπείας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Σταμάτη!
    Συμφωνώ με τον προηγούμενο σχολιαστή, όταν κάτι θα προκύψει τότε τρέχουν όλοι να δουν το γιατί, τρέχουν όμως περισσότερο για να καλύψουν τον "κ@@ο" τους και όχι για την ουσία. Τότε μόνο θα κινητοποιηθούν όλα τα ΜΜΕ για να λάβουν ποσοστά τηλεθέασης, δεν θα αναδείξουν όμως τα προβλήματα αλλά τον σπαραγμό, τον θρήνο της χαροκαμένης μάνας, αυτό πουλάει περισσότερο! και μετά από λίγες μέρες όλα θα ξεχαστούν, όλοι θα κοιμούνται ήσυχοι μέχρι το επόμενο τραγικό συμβάν. Δεν θα υπάρξει τιμωρία, πρόβλεψη και πρόληψη για παρόμοια συμβάντα. Οι "άρχοντες" θα ξανακαθίσουν στη βολική τους πολυθρόνα και τα ΜΜΕ θα συνεχίσουν με τα νόστιμα κεφτεδάκια που έφτιαξε η μαμά σελέμπριτι με την κορούλα της! Μπράβο λοιπόν στον Σταμάτη και στον κάθε Σταμάτη που τολμά και αναδεικνύει με τον δικό του τρόπο, την αδιαφορία όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή