Τουρκία: Έτοιμα τα 10 ειδικά οχήματα ATES-Στέλνονται στον Έβρο (ΦΩΤΟ)

Τουρκία: Έτοιμα τα 10 ειδικά οχήματα ATES-Στέλνονται στον Έβρο (ΦΩΤΟ)

Στα ελληνοτουρκία και στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα στέλνονται τα 10 ειδικά οχήματα ATES ΜΒS Systems, τα οποία περατώθηκαν από την τουρκική εταιρεία ASELSAN.

Υπενθυμίζουμε ότι από την ΕΕ, με εντολή της Γερμανίας, δόθηκε το 75% της αξίας των 30 εκ. ευρώ που απαιτούνταν για την κατασκευή τους, ενώ η Ευρώπη έχει δώσει και τα κονδύλια για τα 82 ειδικά οχήματα Cobra II για τα ΝΑ σύνορα της Τουρκίας. (κλικ για μεγέθυνση)


Η τουρκική εταιρεία Aselsan ολοκλήρωσε την κατασκευή των υποσυστημάτων τα οποία επιτρέπουν στο προσωπικό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής να τα χρησιμοποιεί στον Έβρο, ελέγχοντας και καταγράφοντας τους πάντες και τα πάντα στην ελληνική πλευρά, αναφέρει τουρκική εφημερίδα.

Τα οχήματα δεν αφορούν σε αποστολές ελέγχου των αλλοδαπών, αφού οι ίδιοι οι Τούρκοι τους στέλνουν στην ελληνική πλευρά, αλλά για να παρατηρούν την ελληνική και βουλγαρική πλευρά.

Το σύστημα των οχημάτων αυτών περιλαμβάνει ραντάρ επιτήρησης εδάφους ACAR (Land Surveillance Radar), ηλεκτρο-οπτικό σύστημα ημέρας/νύκτας εξοπλισμένο με θερμική κάμερα και αποστασιόμετρο Laser τύπου ŞAHİNGÖZÜ-OD, τοποθετημένο επί πτυσσόμενου πυλώνα, ένα σύστημα ακουστικού εντοπισμού, σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων SECANS και ασυρμάτους τύπου 9661 VHF / UHF.

Χάρη στους αισθητήρες του οχήματος, καλύπτονται όλες οι ανάγκες συνεχούς παρακολούθησης μικρών και μεσαίων/μεγάλων αποστάσεων των στρατευμάτων, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες μέρα και νύχτα.

Υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού θέσης στόχου ή βολής, η οποία θα ανιχνεύεται από το ειδικό ραντάρ, δίνοντας συντεταγμένες στον ψηφιακό χάρτη της θερμικής κάμερας.

Το εξοργιστικό του θέματος είναι ότι το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και οι Τούρκοι, για το “ευχαριστώ” στις Βρυξέλλες, πριν από ένα μήνα μάζεψαν 30.000 αλλοδαπούς και προσπάθησαν με ανήθικο τρόπο να τους στείλουν στην Ευρώπη μέσω του Έβρου "με το έτσι θέλω".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια