Κορονοϊός: Ανησυχία στις ΕΔ-Αναβάλλεται για τον Ιούνιο η ΕΣΣΟ του Μαΐου;


Του Κώστα Αλατζά

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η διαχείριση του κορωνοιού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν και μέχρι στιγμής τα διαπιστωμένα κρούσματα είναι ελάχιστα και έχει σημειωθεί μόλις ένας θάνατος, η ιδιαιτερότητα της στρατιωτικής κοινότητας να λειτουργεί διαρκώς και απρόσκοπτα με πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα αλλά και η ανάγκη να περιοριστεί η διασπορά του ιού στους κόλπους της, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση την αντιμετώπιση του Covid 19.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert, πέραν των προβλεπόμενων μέτρων που έχουν ληφθεί από το ΓΕΕΕΘΑ για την πρόληψη και προστασία από τον ιό, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον μέτρα τα οποία δεν αποκλείεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες. Ανάμεσα στα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνεται και η αναστολή των κατατάξεων οπλιτών θητείας.

Το σενάριο αυτό προβλέπει την μετακύληση για έναν μήνα της Γ’ ΕΣΣΟ, γεγονός που σημαίνει ότι οι υπόχρεοι θητείας που επρόκειτο να καταταγούν στο Στράτευμα τον ερχόμενο Μάιο θα παρουσιαστούν τον ερχόμενο Ιούνιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το συγκεκριμένο μέτρο εξετάζεται σοβαρά από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστόσο η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε πλήρη συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, στην συντονιστική επιτροπή του οποίου συμμετέχει ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

Κρούσματα και επιστολές ανησυχίας

Τα τελευταία 24ωρα έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα ανησυχίας στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή τη δημοσιοποίηση κρουσμάτων. Σε αυτό συνέβαλε η δημοσιοποίηση της είδησης για ένα νέο διαπιστωμένο κρούσμα στο ΓΕΑ, το οποίο αρχικώς είχε θεωρηθεί ύποπτο, εξετάστηκε και φάνηκε αρνητικό. Στη συνέχεια όμως, ο αξιωματικός επανεμφάνισε συμπτώματα με αποτέλεσμα η νέα εξέταση να τον βρει θετικό στον ιό. Επιπλέον, όπως πληροφορείται το OnAlert, τις τελευταίες ημέρες το ΓΕΕΘΑ γίνεται αποδέκτης δεκάδων επιστολών από γονείς που ανησυχούν για τους στρατεύσιμους. Το κλίμα ανησυχίας ενέτειναν επίσης επιστολές και email στελεχών των ΕΔ προς τους ανωτέρους τους, με τις οποίες εκφράζουν την ανησυχία τους για την αποδοτικότητα των μέτρων.

Εντούτοις, επιτελείς του ΓΕΕΘΑ επισημαίνουν ότι μέχρι τώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και διαρκώς αυστηροποιούνται τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από το ΓΕΕΘΑ και τον ΕΟΔΥ. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μετακύληση της ΕΣΣΟ

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια