Ξεκινούν τη Δευτέρα οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στις ΕΔ

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στις ΕΔ


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στις ΕΔ επρόκειτο να ξεκινήσουν την Τρίτη 3 Μαρτίου

Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Μαρτίου οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), με τη νέα του σύνθεση, που θα συνέλθει υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, προκειμένου να προβεί στις κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών βαθμού Αντιστρατήγου (και αντιστοίχων για τους άλλους Κλάδους).

Ως γνωστόν, μετά τις αποστρατείες όποιων εκ των νυν «αντί-» αποφασισθούν θα ακολουθήσουν οι προαγωγές από τον βαθμό των υποστρατήγων (και αντιστοίχων) για την πλήρωση των τυχόν κενών θέσεων που θα έχουν δημιουργηθεί. Ακολούθως τα ονόματα των νέων θα εγκριθούν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), που συνήθως για τέτοιες περιπτώσεις συνεδριάζει «διά περιφοράς».

Έτσι αφού μετά από αυτή τη διαδικασία θα έχουν συμπληρωθεί τα Ανώτατα Συμβούλια του κάθε Κλάδου (Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο), αυτά θα προχωρήσουν στις συνεδριάσεις τους για να ξεκινήσουν οι κρίσεις των στελεχών ανά Κλάδο, κάτι που αναμένεται να γίνει από την Τρίτη 10 Μαρτίου και μετά.

Θυμίζουμε ότι οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στις ΕΔ επρόκειτο να ξεκινήσουν την Τρίτη 3 Μαρτίου, αμέσως μετά την αργία της Καθαράς Δευτέρας, αλλά τότε αποφασίστηκε – και ορθώς – η μετάθεσή τους κατά μερικές μέρες, λόγω της «υβριδικής επιθέσεως» που δέχτηκε η Ελλάδα από την Τουρκία, που ξεκίνησε την 1 η Μαρτίου και διαρκεί ακόμα με μοχλό πιέσεως το μεταναστευτικό.

Ο ισχύων νόμος επιτρέπει όπως οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στις ΕΔ ξεκινήσουν εντός του πρώτου δεκαημέρου εκάστου Μαρτίου, οπότε – τυπικώς – δεν υφίσταται νομικό κώλυμα αλλά δεν μπορεί να μετατεθεί εκ νέου, καθώς, εκτός του ότι ο νόμος σημειώνει ως χρονικό όριο το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, υπάρχει και ο «περιορισμός» ότι στις 13 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η τελετή παραδόσεως/παραλαβής καθηκόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο νυν Πρόεδρος μπορεί να υπογράφει μέχρι τις 11 Μαρτίου, όπως μας έλεγε χαρακτηριστικώς ανώτατη στρατιωτική πηγή.

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Λάθος τίτλος. Την Δευτέρα ξεκινούν οι ετήσιες τακτικές απολύσεις τίμιων εργαζομένων. Τα συμβούλια απολύσεων με αμιγώς προσωπικά και χειραφετημένα κριτήρια θα στείλουν πενηντάρηδες στα καφενεία και στις λέσχες. Η εργασία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη για όλους τους Έλληνες, εκτός των στρατιωτικών. Οι δικαστές βέβαια εκ των υστέρων θα ακυρώσουν τις κρίσεις !!! Εδώ είναι η κατάντια της σύγχρονης Ελλάδος. Ένα σφικτό σύστημα εξουσίας που λειτουργεί με την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων χλευάζει, τυρρανεί και τιμωρεί αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥΛΕΣ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ. Ο Καμπάς πέρυσι πανηγύριζε που ξεκαθάρισε την ιεραρχία και έπινε ουίσκια με τους δημοσιογράφους γελώντας για τα κατορθώματά του. Η ζωή τον τιμώρησε όπως του άξιζε. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΖΕΨΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ? ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΕΦΕΤΟΣ? Η Δημοκρατία θα νικήσει στο τέλος, όπως νίκησε τον Στεφανή, τον Καμπά και τον κάθε εξουσιομανή νάρκισσο. Όσο για τους διοικητικούς δικαστές, αυτοί έχουν αυτοδικαστεί στην συνεχή ειρωνεία και απέχθεια της Ελληνικής κοινωνίας. ΜΠΑΜΠΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς υπήρχαν και θα υπάρξουν και στο μέλλον αδικίες αλλά η αλήθεια είναι ότι όσο προχωρά στην κορυφή της πυραμίδας δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Ωραία τα λέει ο ανωτέρω αλλά δεν προτείνει λύσεις. Μη μου πεί κανείς κάποιες ανεφάρμοστες και παιδαριώδεις π.χ στο ευρύτερο δημόσιο κλπ. Εκτός αν θέλει κλαδάρχες αντγους, υποδιευθυντές υπτγους, τμηματάρχες ταξχους και χειριστές σχες. Αν μάλιστα περισσεύει κανείς ας τον στείλει στο ΚΨΜ. Μέχρι τότε κρίσεις ή παραμονή περισσότερα χρόνια στους μικρότερους βαθμούς

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς, έχεις δίκαιο σε όσα γράφεις. Μια παρατήρηση, μόνο: ο στρατιωτικός πρέπει να έχει φυσικές και ψυχικές αντοχές που στις ηλικίες των 50+ φθίνουν σχεδόν σε όλους μας, δίνοντας τη θέση τους στην πείρα και τη σοφία. Ακριβώς ό,τι χρειάζεται για τα ανώτατα αξιώματα του στρατεύματος. Μόνο που αυτές είναι (και πρέπει να είναι) λίγες. Συνεπώς, η αποστράτευση της πλειονότητας των 50ρηδων είναι κάτι αναμενόμενο σε όλους τους σύγχρονους στρατούς. Το προ οικονομικής κρίσης σύστημα ήταν σοφό: έφευγες στα 25 χρόνια υπηρεσίας με ικανοποιητική σύνταξη, λίγο κάτω από τις αποδοχές σου. Ήθελες να κάτσεις μέχρι τα 35; Ακόμα μεγαλύτερη σύνταξη. Ήθελες να κυνηγήσεις τα ανώτατα αξιώματα με τις ικανότητες και τις γνωριμίες σου; Αν το κατάφερνες, τα μάζευες όλα κι έφευγες. Τώρα, αναγκαζόμαστε να παραμείνουμε όσο περισσότερο μπορούμε (ειδικά αν έχουμε υποχρεώσεις), αφού η σύνταξη είναι μόλις το μισό των αποδοχών. Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα σε ξεζουμίζει και μετά σε φτύνει, αφήνοντά σε ξεκρέμαστο, χωρίς επαγγελματικά εφόδια, χωρίς προοπτική και με πενιχρή σύνταξη. Το σωστό θα ήταν να υπάρχει ένα σχέδιο μετάβασης στην εργασία για τους στρατιωτικούς που δεν θέλουν να κυνηγήσουν τα ανώτατα αξιώματα: εκπαίδευση, συμβουλευτική, διασύνδεση με τον ιδιωτικό τομέα για εκατέρωθεν κατανόηση τι θέλει και τι προσφέρει επαγγελματικά η κάθε πλευρά. Αλλά αυτά δεν είναι για τους πολιτισμένους Έλληνες - αυτά τα κάνουν οι βαλανιδοφάγοι γείτονές μας. Γιατί να μην αφήνουμε τις εκπαιδεύσεις, την εμπειρία, τις γνώσεις και τις διεθνείς γνωριμίες των στρατιωτικών να πηγαίνουν χαμένες στα καφενεία και στις λέσχες όταν αποστρατεύονται; Αφού όλα αυτά μας περισσεύουν εδώ στην Ελλάδα...

      Διαγραφή
  2. ;;;;;;;; Έχω μείνει σπιτσλες, τι ανάλυση είναι αυτή παιχταρά μου! Πάντως αν και γραφικό το κείμενο λες αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Το να θεωρείς βέβαια τις επερχόμενες βίαιες απολύσεις εργαζομένων ως γραφικές είναι δικαίωμα σου, αλλά η κοινωνία μάλλον διαφωνεί μαζί σου. Το σχόλιο υποστηρίζει με καυστικό τρόπο την αδικία που βιώνουν οι στρατιωτικοί. Άλλοι εργάζονται μέχρι τα 67 και οι στρατιωτικοί απολύονται βιαίως στα πενήντα κάτι. Σε αυτή την βιαιότητα συνεισφέρουν διαχρονικά οι δικαστές με τις κλισέ αποφάσεις που παίρνουν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΜΟΥ. Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΦΥΓΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΎΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ. ΕΔΩ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΟΥΤΣΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή