Τι συνδέει τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Φλώρο και τους Αντιστρατήγους Φλάρη και Δεμέστιχα;

Τι συνδέει τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Φλώρο και τους Αντιστρατήγους Φλάρη και Δεμέστιχα;


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Μία μάλλον εξαιρετικώς σπάνια συγκυρία

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων κρίσεων για την αποστρατεία κάποιων εκ των αντιστρατήγων και την προαγωγή αντίστοιχων υποστρατήγων για την πλήρωση των κενών νέων σχέσεων είχε ως αποτέλεσμα μία μάλλον εξαιρετικώς σπάνια συγκυρία.

Ποια είναι αυτή;

Ο νέος – από τις αρχές Ιανουαρίου 2020 – Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος της Τάξεως 1983 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, είναι, ως γνωστόν, καταδρομέας, εν ενεργεία, αλεξιπτωτιστής στατικού ιμάντος και ελευθέρας πτώσεως, αλλά και υποβρύχιος καταστροφέας («βατράχι») της φημισμένης Μονάδος Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) νυν Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, της οποίας έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το 104 ο Σχολείο της.

Από την άλλη, οι νεοπροαχθέντες Αντιστράτηγοι Πέτρος Δεμέστιχας (ΣΣΕ-1985) και Νικόλαος Φλάρης (ΣΣΕ-1986), είναι αμφότεροι επίσης καταδρομείς, και εν ενεργεία αλεξιπτωτιστές και υποβρύχιοι καταστροφείς της τότε ΜΥΚ.

Και ποιο σχολείο έχουν τελειώσει;

Μα φυσικά το …104 ο Σχολείο της ΜΥΚ, όπου ο μεν Στρατηγός Φλώρος ήταν τότε νεαρός Υπολοχαγός και Αρχηγός του 104 Σχολείου ως ο αρχαιότερος από τους μαθητές του, ενώ οι άλλοι δύο (Δεμέστιχας και Φλάρης) ήταν νεαροί επίσης, αλλά…παλαιοί Ανθυπολοχαγοί.

Οι γνωρίζοντες τη «φιλοσοφία» του στενότατου δεσμού που ενώνει όχι μόνο για τη διάρκεια του κάθε Σχολείου, αλλά για μία ολόκληρη ζωή, τους απόφοιτους του κάθε Σχολείου, τότε εύκολα καταλαβαίνουν πόσο στενή φιλοσοφία και δεσμούς έχουν οι τρεις τους. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όταν ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ ήταν Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε ως Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ τον τότε Υποστράτηγο Π.Δεμέστιχα, ενώ ο νεότερος Υποστράτηγος Ν.Φλάρης ήταν Διοικητής της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) στην οποία υπάγονται από τον καιρό της ειρήνης όλες οι δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ήτοι της Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ’ΜΑΚ), του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) από τον Στρατό Ξηράς, της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) από το Πολεμικό Ναυτικό, της 31 ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερεύνης – Διασώσεως (31 ΜΕΕΔ) από την Πολεμική Αεροπορία, της Μονάδος Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΜΥΑ ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) καθώς και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδος (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας!

Εκτιμάται ότι οι τρεις άνδρες, συμμαθητές και συμμαχητές (και τελικώς «επιβιώσαντες») από το 6μηνης διάρκειας σκληρότατο και απαιτητικό Σχολείο επιλογής της ΜΥΚ, αυτό το «δέσιμο» που διακρίνει όλους τους μαθητές αποφοίτους του κάθε Σχολείου της ΔΥΚ (ΜΥΚ) θα φανεί επ’ ωφελεία των Ενόπλων Δυνάμεων, του Στρατού Ξηράς και κατ’ επέκταση της Ελλάδος!

Απλώς να σημειώσουμε ότι σήμερα οι τρεις προαναφερθέντες ανώτατοι αξιωματικοί είναι: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Στρατηγός Φλώρος, Διοικητής της ΑΣΔΕΝ που είναι υπεύθυνη για την άμυνα του Ελληνικού Αρχιπελάγους ο Αντιστράτηγος Δεμέστιχας και Επιτελάρχης ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Φλάρης.

Καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και καλή τύχη, γιατί ικανότητες και γνώσεις αδιαμφισβήτητες έχουν!

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια στους πανάξιους και ικανότατους νέους Αντιστράτηγους.
    ΥΓ:Ένας "παλιός" από την ΜΥΚ και το 104 σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή