Επέκταση Επιδόματος Παραμεθόριων Περιοχών στους Στρατιωτικούς (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Επέκταση Επιδόματος Παραμεθόριων Περιοχών στους Στρατιωτικούς (ΕΓΓΡΑΦΑ)


Η ΠΟΕΣ, με έγγραφό της, προς Α/ΓΕΣ-ΔΟΙ/ΓΕΣ και με αφορμή ότι οι υπηρετούντες στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού «XV ΜΠ» δεν λαμβάνουν το εν θέματι επίδομα, σε αντίθεση με τους υπηρετούντες στο 574 Μ/Π ΤΠ, που εμπίπτει στην ίδια κατηγορία, ζητά να μεριμνήσουν προκειμένου να επανεξεταστούν οι Μονάδες/Υπηρεσίες που αναφέρονται στο (δ) σχετικό, ώστε να συμπεριληφθεί και το προσωπικό που υπηρετεί στα Συντάγματα Προκάλυψης.

Το έγγραφο της ΠΟΕΣ:


Επίσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης-Λεωνίδας Στολτίδης-Θανάσης Παφίλης ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή να λάβει και το προσωπικό που υπηρετεί στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού «ΧV ΜΠ» το επίδομα παραμεθορίου περιοχής, όπως προβλέπει ο προαναφερόμενος νόμος.

Ειδικότερα, η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το νόμο 4472/2017 και συγκεκριμένα στην περίπτωση Ε του άρθρου 127 του Κεφαλαίου Β΄, αναφέρεται ότι: "Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μόνο πρώην Ν. Δωδεκανήσου), καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Μονάδες Προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης), στη νήσο Σκύρο και τις τοπικές κοινότητες Ζίρου και Παλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας, χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ".

Με πρόσφατα έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (ΕΣΠΕΕΚΑΣ), αλλά και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), γίνεται γνωστό ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετεί στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού "XV ΜΠ" δεν λαμβάνει το επίδομα παραμεθορίου περιοχής, σε αντίθεση με το προσωπικό που υπηρετεί στο 574 Μ/Π ΤΠ της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας και λαμβάνει το επίδομα αυτό.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε και το προσωπικό που υπηρετεί στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού "ΧV ΜΠ" να λαμβάνει το επίδομα παραμεθορίου περιοχής, όπως προβλέπει ο προαναφερόμενος νόμος;».

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια