Κύπρος: Παραλαβή καθηκόντων νέου Αρχηγού Εθνικής Φρουράς (ΦΩΤΟ)

Κύπρος: Παραλαβή καθηκόντων νέου Αρχηγού Εθνικής Φρουράς (ΦΩΤΟ)

Στις 20 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε τελετή παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς στο Στρατόπεδο «ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ», όπου ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού από τον απερχόμενο Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη.

Στην τελετή, παρουσία της ΑΜ Αρχιεπισκόπου Κύπρου κκ Χρυσοστόμου Α’, αναγνώστηκε χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη, στον οποίο καλωσορίζοντας τον παραλαμβάνοντα Αρχηγό ΓΕΕΦ στην Κύπρο, εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι με τις περγαμηνές που κουβαλά, τις γνώσεις, τον επαγγελματισμό και την αγάπη του για το νησί, θα εκπληρώσει τις προσδοκίες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, του λαού και τις Πολιτείας και το έργο του θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Στην Ημερήσια Διαταγή του ο παραλαμβάνων Αρχηγός ΓΕΕΦ ανέφερε ότι με πλήρη επίγνωση της ύψιστης τιμής και του χρέους του έναντι του Κυπριακού Λαού, αντιλαμβάνεται πλήρως το βάρος της ευθύνης και θα κάνει ό,τι απαιτείται για να ανταποκριθεί πλήρως στην αποστολή του.

Επιπλέον, τόνισε ότι πέραν πάσης αμφιβολίας, η κύρια Απειλή προέρχεται από την Τουρκία, και στο πλαίσιο των στρατηγικών επιδιώξεων και προτεραιοτήτων του Υπουργείου Άμυνας, επιβάλλεται η ενδυνάμωση της Αμυντικής Θωράκισης και του αξιόμαχου της Εθνικής Φρουράς, εξασφαλίζοντας την ΑΠΟΤΡΟΠΗ, που αποτελεί την κύρια αποστολή της ΕΦ στην ειρήνη και αν αυτή αποτύχει, επιτυγχάνοντας τη ΝΙΚΗ.

Οι καταστάσεις, συμπλήρωσε, απαιτούν ρεαλιστική αντιμετώπιση, στη βάση ενός εφικτού επιπέδου φιλοδοξίας, και ότι πρόθεσή του είναι η βελτίωση όλων συστατικών της μαχητικής ισχύος και η συνέχιση της αναβάθμισης του ρόλου της Εθνικής Φρουράς, ως μιας από τις συνιστώσες Εθνικής Ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεισφορέας ασφάλειας στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον .

Με το πέρας της τελετής ο Στρατηγός Ζερβάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα και στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο «Τύμβος της Μακεδονίτισσας», όπου του έγινε ενημέρωση και κατέθεσε στεφάνι, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες του Αγώνα 1955-59 και της τουρκικής εισβολής του 1974.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Άριστη επιλογή ενός ικανότατου αξιωματικού και Αδαμάντινου χαρακτήρα. Ο άλλος που είχε γραφτεί εκτός του προβληματικού και αποκρουστικού χαρακτήρα του, ήταν επιχειρησιακά ανεπαρκής. Καλή επιτυχία στον νέο Αρχηγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός που κάπνιζε πέταγε τον καπνό στα μούτρα των συνεργατών του και αυτοσαρκαζόμενος αποκαλούσε τον εαυτό του βασιλιά, λέγοντας στους άλλους πάρτε τον Π..ΛΟ σηκωθείτε και φύγετε. Δυστυχώς υπήρχαν και τέτοιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή