Παναγιωτόπουλος: Δεν συμπεριελήφθηκε η επιπλέον 5ετία Στρατιωτικών στο νέο ασφαλιστικό (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Παναγιωτόπουλος: Δεν συμπεριελήφθηκε η επιπλέον 5ετία Στρατιωτικών στο νέο ασφαλιστικό (ΕΓΓΡΑΦΟ)



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας με θέμα «Αναγνώριση συντάξιμης υπηρεσίας Στρατιωτικών Νομού Σερρών», σας γνωρίζω, τα ακόλουθα:

Τα συνταξιοδοτικά - ασφαλιστικά θέματα εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α.), αφού η ακολουθούμενη δημοσιονομική αλλά και συνταξιοδοτική πολιτική, ασκείται και εφαρμόζεται αποκλειστικά από τα Υπουργεία Οικονομικών καθώς και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (ΥΠ.Ε.Κ.Υ).

Ωστόσο, το ΥΠ.ΕΘ.Α., για την ορθή εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 11 του ν.4609/2019 (ΦΕΚ Α' 67)», συνεργάζεται με το ΥΠ.Ε.Κ.Υ. προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή λύση προς όφελος του προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό, την 20η Σεπτεμβρίου 2019, προέβη στη σύνταξη και αποστολή εγγράφου στο ΥΠ.Ε.Κ.Υ με το οποίο ζητήθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις επί τιθέμενων ερωτημάτων που ανέκυψαν από τους Κλάδους, αναφορικά με την προσμέτρηση στο διπλάσιο του υπόψη χρόνου υπηρεσίας για όλα τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν υπηρετήσει σε Μονάδες ασκώντας τα καθήκοντα της ειδικότητάς τους ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής.
Στην παρούσα φάση τελούμε εν αναμονή απάντησης επί των ερωτημάτων που έχουν τεθεί.

Επιπρόσθετα, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) με το από 20 Νοεμβρίου 2019 έγγραφό του με Αρ. Πρωτ. 137464/2019, που μας έγινε γνωστό στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, διατυπώνει ρητά ότι δεν αναγνωρίζει τους υπόψη χρόνους Υπηρεσίας στο διπλάσιο, καθώς επικαλείται τις διατάξεις του άρθρου 22 παρ.2 του ν.3865/2010, σύμφωνα με τις οποίες ο επανακαθορισμός των Μονάδων και Υπηρεσιών που αναφέρονται στις παρ.5 και 6 του υπόψη άρθρου γίνεται με ειδικό συνταξιοδοτικά νόμο, βάσει της παρ.2 του άρθρου 73 του Συντάγματος. Για την αντιμετώπιση του ανακύπτοντος ζητήματος, το ΥΠ.ΕΘ.Α., στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο ασφαλιστικό, διαβίβασε στο ΥΠ.Ε.Κ.Υ. πρόταση ένταξης της εν λόγω διάταξης στο νέο, ήδη ψηφισθέντα, ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο, η οποία δεν συμπεριελήφθηκε.

Κατά τα λοιπά αμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Πως λεγεται οταν ενα "υπουργειο" πουθεναδων (ΥΠΟΙΚ), γραφει στα παλαιοτερα των υποδυματων του πιο σημαντικο και παραγωγικο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ (ΥΠΕΘΑ) της "κυβερνησης";;;;;;;;;;;;; (λες και το ΥΠΕΘΑ δεν νομιμοποιειται να νομοθετει, αλλα μονο το ΥΠΟΙΚ μπορει να νομοθετει...--- εδω κοτζαμ Κικιλιας (Υγειας) "διεταξε" !! και εκλεισαν τα σχολεια!!!)
    Και κατι ακομα...
    Ποια ειναι η χωρα στην οποια συμβαινουν τα φαινομενα σηψης αυτα;;;;;;
    (οοοοχι.... δεν ειναι η Μποτσουανα...)
    Κατα τα αλλα, κουμαντο κανουν ενας Κικιλιας, ενας Μηαταρακης, και ενας (ουτε το ονοματεπωνυμο του δεν θυμομαστε) "υπουργος οικονομικων"..
    Α ρε Ελλαδιτσα...
    Πως σε καταντησανε..
    Α ρε ενδοξες ΕΔ...
    Πως σας καταντησανε... Να νομοθετει αλλος για λογαριασμο σας..
    Α ρε ΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλος σε ξεσκιζει 30-40 χρονια και αλλος παζαρευει την πληρωμη σου. Πως λεγεται αυτο στην αργκω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο δίκαιο έχετε!!! Κ για μας που δεν έχουμε ούτε 1 χρόνο (όχι 5),θατα πούμε στα δικαστήρια!!! Σας έρχεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιοικώς απάραδεκτα και τα 2 υπουργεία (Εργασίας-Αμύνης) να γράφουν στα παλιά του τα παπούτσια, το Νόμο 4609/19 του κράτους, να μην τον εφαρμόζουν το ένα ως μη νόμομα και το άλλο, άκουσον-άκουσον, ως αναρμόδιο που αφορά το προσωπικό του!! Αντί το ΥΕΘΑ, να πιέσει το Εργασίας να εφαρμοσθεί η εν λόγω 2η πενταετία, αρκείται σε αλληλογραφία.Κατά τα άλλα οι θιγόμενοι από όλα αυτά τρώνε φουλ χημικά στις Καστανιές, ξενυχτανε, συγκρούονται με μετανάστες και μεμέτια, για να λαμβάνουν οι έχοντες την εξουσία αποφάσεις γι αυτούς, άνετοι και ωραίοι, δίχως να έχουν λίγη τσίπα πάνω τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για αυτό το λόγο θα ψάχνουν σε λίγο να βρουν κόσμο...τρεις και ο κούκος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή