Έβρος: Απετράπησαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου - 183 συλλήψεις

Έβρος: Απετράπησαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου - 183 συλλήψεις


Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου μέχρι χθες το απόγευμα οι δυνάμεις που φυλάνε τα σύνορα στον Έβρο απέτρεψαν 24.200 προσπάθειες παράνομης εισόδου ενώ έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 183 ατόμων. Μόνο χθες από το πρωί έως τις 6 το απόγευμα αποτράπηκε η είσοδος 4.354 ατόμων. Τέσσερα χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ πρόστιμο για όσους καταδικάζονται.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι ενδεικτικά της κατάστασης που διαμορφώθηκε τα τελευταία 48ωρα στον Έβρο όπου καραβάνια μεταναστών έφτασαν στα σύνορα, υποβοηθούμενοι από τις κρατικές αρχές της Τουρκιάς, για την οποία η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπρόσωπου Στ. Πέτσα, δήλωσε πως λειτουργεί ως «διακινητής»

Οι δυνάμεις των Ελληνικών αρχών βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση έχοντας πλέον αυξηθεί μετά τις σχετικές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ. Λειτουργούν αποτρεπτικά ενώ συλλαμβάνουν όλους όσοι καταφέρνουν να περνούν παρανόμως τα σύνορα χρησιμοποιώντας διόδους μακριά από τα τελωνεία και τα φυλάκια.

Η αποτροπή έδωσε μήνυμα προς την απέναντι πλευρά ότι τα σύνορα δεν είναι ανοικτά ενώ η καταδίκη όσων εισήλθαν παρανόμως με τις αυστηρές ποινές δείχνει πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τις προθέσεις της. Και αυτό παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε από τον μεγάλο αριθμό των μεταναστών που διέθεταν μέχρι και δακρυγόνα τουρκικής κατασκευής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

Από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα σε 4354 άτομα στην περιοχή του Έβρου. Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 42 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.

Συνολικά από τις 6πμ του Σαββάτου έως τις 6μμ της Καθαράς Δευτέρας:

- Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.

- Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα. Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Όπως σημειώνεται τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια