Έβρος: Η Τουρκία προκαλεί-Στέλνει 1.000 άντρες των ειδικών δυνάμεων στα σύνορα

Έβρος: Η Τουρκία προκαλεί-Στέλνει 1.000 άντρες των ειδικών δυνάμεων στα σύνορα


Στόχος, όπως είπε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που πέταξε πάνω από τα σύνορα, είναι να.... «προστατεύσουν» τους μετανάστες!

«Στέλνουμε 1.000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Έβρο», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών  Σουλεϊμάν Σοϊλού.

O Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, υποστήριξε πως η Άγκυρα προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αποτραπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά.

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε πως η Τουρκία δεν θα εμποδίζει πλέον τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος θέλει να έρθει, έρχεται» και «όποιος περάσει, πέρασε».

«Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, εμείς πλέον δεν εμποδίζουμε τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Όποιος θέλει να έρθει έρχεται, όποιος περάσει πέρασε. Η Τουρκία εδώ και εννέα χρόνια έχει αντιμετωπίσει αυτήν την ανθρωπιστική τραγωδία για την οποία σιωπά όλος ο κόσμος. Υπήρξε η κοινή δήλωση της 18ης Μαρτίου. Εμείς την εφαρμόσαμε. Από πέρυσι συλλάβαμε στην Αδριανούπολη περίπου 137 χιλιάδες λαθραίους μετανάστες. Επιστρέψαμε εθελοντικά 103 χιλιάδες ανθρώπους πίσω στις χώρες τους. Έριξαν πάνω στους ανθρώπους χημικά του 1978. Η ελληνική πλευρά το έκανε αυτό. Καταγγέλλω τη Frontex. Δυστυχώς η Frontex λειτουργεί ως δύναμη καταστολής. Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις Ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Έβρο 1.000 αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα».

Την ίδια ώρα περίπου 35.000 μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν παρανόμως στην Ελλάδα από την περιοχή του Έβρου έχουν σταματήσει οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού τις προηγούμενες πέντε ημέρες, από το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα το πρωί, Πέμπτη 5 Μαρτίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες οι τουρκικές αρχές ενισχύουν τα κύματα των μεταναστών που στέλνουν με λεωφορεία στην περιοχή της Αδριανούπολης και έπειτα ωθούν προς την Ελλάδα.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν στο protothema.gr ότι μόνο τις τελευταίες 24 ώρες ήταν σχεδόν 7.000 οι μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα και να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Όσον αφορά τους συλληφθέντες για παράνομη είσοδο στο σύνολό τους από το πρωί του περασμένου Σαββάτου φτάνουν τους 244 και ειδικά από το πρωί της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης ανέρχονται σε 24 κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Οι Ευρωπαίοι έφυγαν τα επεισόδια επέστρεψαν

Την Τετάρτη, μια ημέρα μετά την αυτοψία που πραγματοποίησαν στην περιοχή ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και κατά τη διάρκεια της οποίας επικράτησε ως δια μαγείας ηρεμία με τα πλήθη να έχουν εξαφανιστεί, το κλίμα άλλαξε άρδην. Οι μάζες των μεταναστών επανήλθαν δριμύτερες, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας πέτρες και χημικά.

Οι τουρκικές διμοιρίες της στρατοχωροφυλακής σε πλήρη διάταξη σαράντα μέτρα πιο πέρα, ήταν αυτές που έδιναν το πρόσταγμα: φώναζαν από τα μεγάφωνα συνθήματα στο πλήθος να επιτεθεί στους Έλληνες στρατιωτικούς και αστυνομικούς που φρουρούν τα σύνορα. Σε μία επίθεσή τους, οι μετανάστες έκοψαν τον φράχτη και προσπάθησαν να μπουν στην ελληνική επικράτεια. Πολλοί εξ αυτών φώναζαν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενώ μέχρι και συσκευές κινητών εκσφενδόνισαν προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Για ακόμα μία ημέρα σημειώθηκαν πολλές ζημίες, με αρκετά οχήματα του ελληνικού στρατού να βανδαλίζονται. Ήταν τέτοιο το μένος και η αποφασιστικότητα των μεταναστών να περάσουν τα σύνορα που άνοιξαν έξι τρύπες σε διαφορετικά σημεία του φράχτη.

Οι Έλληνες αστυνομικοί φώναζαν στα αγγλικά ότι τα σύνορα είναι κλειστά. Έχοντας προμηθευτεί φώτα led που σε συνδυασμό με τις θερμικές κάμερες ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή στο φράχτη του Έβρου, πραγματοποίησαν συλλήψεις.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Τα πραγματα δυσκολευουν. Το ερωτημα ειναι η φθορα των δυναμεων μας στον Εβρο απο τη συνεχη φυλαξη και αντοχη στις προκλησεις. Προσθεστε και τα νησια και βλεπουμε οτι η μερα "D" θαρθει. Καλη δυναμη και κουραγιο στους φρουρους της πατριδας και απομονωση του εσωτερικου εχθρου που ειναι αυτη τη στιγμη οτι πιο απεχθες υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή