Ωράριο εργασίας-αποζημιώσεις-νυχτερινά εν ενεργεία στελεχών ΕΔ (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση (4463/25-02-2020) προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με το ωράριο εργασίας και τις αποζημιώσεις των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Σύμφωνα με το από 15/1/2020 υπόμνημα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), καταγράφονται προβλήματα που αφορούν στην τήρηση του επίσημου ωραρίου και στην ανά περίπτωση θέσπιση καταβολής της αποζημίωσής τους.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν απλήρωτα για τη νυκτερινή τους απασχόληση, ενώ από την 01/1/2017 έπαψε να καταβάλλεται το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι τους ανατίθενται ολοένα και περισσότερα καθήκοντα άνευ αποζημίωσης, ενώ το εργασιακό πλαίσιο επεκτείνεται διαρκώς εξαιτίας των αυξανόμενων αναγκών και απαιτήσεων των μονάδων.

Τα παραπάνω αδικούν όλους όσους ασκούν με συνέπεια και προσήλωση τα καθήκοντα τους, προστατεύοντας την εθνική μας ακεραιότητα, ιδίως στη σημερινή συγκυρία που κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα».

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί για: α) την αναγνώριση του πραγματικού εύρους απασχόλησης του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, σε σχέση με το επίσημο ωράριο εργασίας και β) την ακριβή αποτύπωση και την άμεση καταβολή της υπερωριακής τους εργασίας;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια