Τι γίνεται με τα ποσοστά αναπλήρωσης και τι σημαίνει αυτό πρακτικά για την τσέπη μας (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Τι γίνεται με τα ποσοστά αναπλήρωσης και τι σημαίνει αυτό πρακτικά για την τσέπη μας (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Ο συνάδελφος Νίκος Αντωνάκης μας έστειλε τα παρακάτω που αφορούν στα Ποσοστά Αναπλήρωσης

Για να ξεκαθαρίσουμε τι γίνεται με τα ποσοστά αναπλήρωσης και τι σημαίνει αυτό πρακτικά για την τσέπη μας:



1.   Οι συγκρίσεις γίνονται με τα ισχύοντα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου (1η στήλη).
2.   Η 2η στήλη αφορά ΜΟΝΟ τους συναδέλφους που έχουν πτητικά (ιπτάμενοι & ιπτάμενοι μηχανικοί), καταδυτικά κλπ. Δηλ. αφορά μόνο αυτούς που αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 32 του ΣΝ Βρούτση και συγκεκριμένα, στην προσθήκη του άρθρου 36 Α παρ. 5 (σελ. 260 του νομοσχεδίου). Δηλ, από τα 45 χρόνια και πάνω, ισχύει συν το ποσοστό αναπλήρωσης του (+1,5%) [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ].
Εδώ βλέπουμε πως από 30 συντάξιμα χρ. και πάνω, υπάρχει αύξηση στα ποσοστά. Η οποία είναι μικρή από τα 44 χρόνια και πάνω (διαφορά +1,21 σε σχέση με το Ν. Κατρούγκαλου). Ο λόγος είναι προφανής. Έχει να κάνει με τα προηγούμενα ποσοστά.
3.   Η 3η στήλη αφορά όλους τους υπολοίπους συναδέλφους (πλην ιπταμένων, ιπταμένων μηχανικών , με καταδυτικά κλπ). Εδώ βλέπουμε πως από 30 συντάξιμα χρ. και πάνω, υπάρχει αύξηση στα ποσοστά. Από τα 45 χρόνια και πάνω [υπάρχει σταδιακή αυξανόμενη μείωση (αρνητική διαφορά), σε σχέση με το Ν. Κατρούγκαλου].
4.   Όμως πρακτικά αυτό δεν υπάρχει, καθώς πάνω από 45 συντάξιμα χρόνια ΔΕΝ υφίστανται συνάδελφος αυτής της κατηγορίας, δηλ. χωρίς πτητικά. [ήτοι 40 χρ. πραγματικά αν έκατσε το μέγιστο των ετών ως ε.ε. (μιλάμε για προερχόμενους από ΑΣΕΙ) + 5 πολεμικά = 45 χρόνια, δηλ. Ε/Α, Ο, Ε, Δ, κλπ ]. Ενώ για προερχόμενους από ΑΣΣΥ: 35 χρ. + 5 πολεμικά = 40 χρ.
5.   Επίσης, κατά την άποψη μου οι αυξήσεις (έστω και εικονικές), που γίνονται με το νόμο Βρούτση, αποτυπώνονται ΜΟΝΟ στο "ΠΙΝΑΚΑ 2" της σελ. 234 & 235. [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ]
6.   Για όλους τους υπόλοιπους η αναπλήρωση είναι 0,50%, μετά τα 45 έτη ασφάλισης, συνεπώς όσοι δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω κατηγορία ακολουθούν την αναπλήρωση του γενικού κανόνα ("ΠΙΝΑΚΑΣ 2").
7.   Γιατί, αν κατηγοριοποιούσαν τους συνταξιούχους - συναδέλφους συνταξιούχων με βάση :
● α). είτε την ημερομηνία που αποστρατεύτηκαν, δηλ. για όσους έφυγαν μέχρι την 30-09-2019 να ίσχυε ο "ΠΙΝΑΚΑΣ 1", είτε,
● β). ίσχυε ο ΠΙΝΑΚΑΣ που αναφέρεται στις τροποποιούμενες - καταργούμενες διατάξεις του Σ/Ν, στη σελ. 123 (βλ. εδώ ----> ΕΔΩ ),
► ΤΟΤΕ και οι δύο ως άνω ΠΙΝΑΚΕΣ, είναι ακριβώς ο ΙΔΙΟΙ με το πίνακα ποσοστών αναπλήρωσης που ισχύει τώρα, με το ν. 4387/16 (νόμο Κατούγκαλου),(βλ. εδώ το πίνακα με τα ισχύοντα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, άρθρο 8 ----> ΕΔΩ

Ο Π Ο Τ Ε : ------------------------------------------------------------

► θα καταρρίπτονταν η άποψη "περί αυξήσεων" που δίνει το Σ/Ν Βρούτση, δηλ. αυξήσεις από τα 30 χρ. έως 40 χρόνια, (έστω και εικονικές, καθώς τις τρώει η πδ),
► καθώς όπως φαίνεται ξεκάθαρα, τα ποσοστά του: "ΠΙΝΑΚΑ 1" με το ποσοστά ΠΙΝΑΚΑ που βρίσκεται στις τροποποιούμενες - καταργούμενες διατάξεις του Σ/Ν και με τα ποσοστά του ΠΙΝΑΚΑ αναπλήρωσης του ν. 4387/16 (νόμο Κατούγκαλου) ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ (!!!!)Σημειώνεται δε, πως και ο ίδιος ο κος υπουργός αναφέρει ότι έχουμε αυξήσεις, έστω και εικονικές.

► ΑΡΑ: Σε κάθε περίπτωση,

♦ Ισχύει ο "ΠΙΝΑΚΑΣ 2", για όλους τους εργαζόμενους μετά την ψήφιση του Σ/Ν Βρούτση και απλώς η ημερομηνία 01-10-2019 που αναφέρεται στον υπό ψήφιση νόμο, είναι δεικτική όχι για την ημερομηνία αποχώρησης των συναδελφων, αλλά για την ημερομηνία εφαρμογής του νόμου με αναδρομικότητα, με την προσαύξηση από τα 45 χρόνια και πάνω κατά 1,5% στις ειδικές κατηγορίες που τονίσαμε παραπάνω (λχ: ιπτάμενοι, με καταδυτικά κλπ). !!!

Σημ. βάλτε 100% το αρχείο pdf για να το διαβάσετε καλύτερα:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια