Υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τα Τρίκαλα τη ΣΜΥ;

Υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τα Τρίκαλα τη ΣΜΥ;

50 χρόνια λειτουργίας στα Τρίκαλα συμπλήρωσε φέτος η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), γεγονός που γιορτάστηκε πρόσφατα στη πόλη μας με λαμπρές επετειακές εκδηλώσεις.

Δημήτρης Παδιός

Και ενώ θα περίμενε κάποιος να είναι ανάλογο και το μέλλον της σχολής στα Τρίκαλα, έρχονται σωρηδόν τελευταίες και έγκυρες πληροφορίες που κάνουν λόγο ακόμα και για απομάκρυνση της ΣΜΥ από τα Τρίκαλα, τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της σχολής από πλευράς επιλογής των σπουδαστών, λόγω των σκληρών συνθηκών εκπαίδευσης, του χαμηλού μισθολογίου και των εμποδίων εξέλιξης των αποφοίτων σε βαθμούς Αξιωματικών, σε συνδυασμό με την παράλληλη δημιουργία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σώματος Υπαξιωματικών εκτός ΣΜΥ, κάνουν εντελώς αβέβαιο το μέλλον της σχολής και βάζουν σε κίνδυνο την παραμονή της στα Τρίκαλα.

Κάποιες επιπλέον πληροφορίες ακόμη, μιλάνε για μελλοντικό σχεδιασμό μετεγκατάστασης της ΣΜΥ στις ήδη υπάρχουσες και έτοιμες εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής ή ακόμη και παραπέρα, μιλούν ακόμα και για την κατάργηση της.

Η ΣΜΥ εδώ και 50 χρόνια είναι συνυφασμένη και άρτια δεμένη με την τοπική κοινωνία και τη νεότερη ιστορία των Τρικάλων, αποτελώντας ένα βασικό «αιμοδότη» για την τοπική οικονομία και όχι μόνο.

Αν χάσουν τα Τρίκαλα τη σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, που χωρίς δεύτερη σκέψη απευχόμαστε, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες τα του στρατεύματος, είναι ένα πιθανό και υπαρκτό σενάριο, πολύ φοβόμαστε πως η «ζημιά» από όλες τις απόψεις που θα ακολουθήσει, θα είναι και βαριά και οδυνηρή για τη πόλη και όλο το νομό κατ΄επέκταση.

ΠΗΓΗ: trikalain.gr

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Αυτό φαίνεται να έχουν στα σχέδια. Θα την μεταφέρουν στις Σέρρες ή στην Καλαμάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι βουλευτές Τρικάλων ας έχουν τον νου τους για καταψήφιση του εκτρώματος νομοσχεδίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΩΡΙΣ """ΜΥΑΛΟ""" ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψηφίστε νέα δημοπρασία. Ζώα. Οι Τούρκοι είναι φίλοι μας. Σαν φίλοι έρχονται. Βόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι κανονισμενο να καταργηθουν οι ΑΣΣΥ.Γι αυτο και εφευρεθηκε το σωμα καθηλωμενων υπαξιωματικων ωστε οι κυβερνωντες να πετυχουν με εναν σμπαρο δυο τρυγονια δηλαδη να καθηλωσουν με αναδρομικη ισχυ 34 ετων τους υπηρετουντες αποφοιτους ΑΣΣΥ και να απαξιωσουν τις σχολες τους.Αυτος ειναι ο...εξορθολογισμος και η...ανωτατοποιηση των σχολων.Στον Δενδια δοθηκε ο ρολος του ΙΑΒΕΡΗ της ραχοκοκαλιας του στρατευματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολα μαρτυρουν πως η ΣΜΥ πριν καταργηθει θα μεταφερθει στην Βαρη Αττικης και επειδη δεν πρεπει να μαραζωσουν τα Τρικαλα το πιθανοτερο να υπαρξει κεντρο εκπαιδευσης σωματος υπαξιωματικων στις υπαρχουσες εγκαταστασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεχρι τις επομενες εκλογες οι Τρικαλινοι θα παραμυθιαζονται και μετα αντε γεια.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να φύγει η σμυ. Οι Τρικαλινοι κοιμούνται. Αποντες ο δήμαρχος και οι βουλευτές του νομού της νδ που θα ψηφισουν το νομοσχέδιο σε λίγες μέρες. Θα πεινασετε σε 1-2 χρόνια που θα κλείσει η σχολή. Καλον ύπνο. Τοσο καιρό κοιταζετε τον δενδια σαν τις αγελάδες που μασανε χόρτα. Θα δείτε τί εσοδα θα χασετε σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τους συμβούλους των υπουργών μη χάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ίσως αντικατασταθηκε απο τον Μυλο των Ξωτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή