Τι αλλάζει στα κριτήρια Μεταθέσεων Εξωτερικού στελεχών ΕΔ

Τι αλλάζει στα κριτήρια Μεταθέσεων Εξωτερικού στελεχών ΕΔ

Θα απαιτείται η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας για το σύνολο των στελεχών που μετατίθενται σε θέσεις εξωτερικού

Αναβαθμίζεται, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια το επίπεδο γλωσσομάθειας ως κριτήριο των μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, θα απαιτείται η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας για το σύνολο των στελεχών που μετατίθενται σε θέσεις εξωτερικού και επιπρόσθετα, η πολύ καλή γνώση της τοπικής γλώσσας για όσους τοποθετούνται στις πρεσβείες της Ελλάδας σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία.

Στόχος σύμφωνα με το υπουργείο είναι η βέλτιστη εκπροσώπηση της χώρας μας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Δηλαδή δεν θα πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν μέσο? Κλαίω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως πολλοί σε πολλές θέσεις δεν ξέρουν δυστυχώς ούτε ελληνικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ για την Τουρκία να υποθέσω είναι αρκετά τα κολυβο-αγγλικά κάθε στελέχους, ειδικά των ΑΚΑΜ, που έχουν και άλλο ρόλο. Α...ξέχασα θα προσλάβουν πάλι όπως παλιά κανένα "ρωσοπόντιο" που θα ξέρει συνήθως μόνο τα τουρκικά...ως μητρική του γλώσσα. Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρα, με το νέο σκεπτικό, πολλές θέσεις πλέον δεν θα συμπληρώνονται. Πόσοι άραγε έχουν άριστη γλώσσα στα αγγλικά ή σε έτερη βασική γλώσσα (γαλλικά, γερμανικά). Για να γίνει, λοιπόν, μια επικαιροποιηση των ήδη κατατιθεντων πτυχίων ξένης γλώσσας. Και με διασταύρωση αυτών με τις εκδιδουσες αρχές. Να δούμε πόσο μάγκας είναι ο ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ ΥΕΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρύβε λόγια, όλοι θυμόμαστε πριν καμμιά 20αριά χρόνια τα "πέτσινα" πτυχία "προυφίτσιουντσι", άλλα και άλλων ξένων γλωσσών, με τους ίδιους κωδικούς αλλά σε άλλες πόλεις, ειδικά την εποχή των σαμαροβαζελίνων! Να μην σχολιάσουμε για τοποθετήσεις ΑΚΑΜ που μετά προάγονται λόγω "ζήλου", σε κρίσιμες χώρες (ο νοών νοείτω ποιες χώρες είναι του άμεσου ενδιαφέροντος) χωρίς την γνώση της τοπικής γλώσσας έστω και σε επίπεδο παζαριού, ή την φτωχή γνώση των αγγλικών κυρίως, αξκών του ΥΓ και Ο σώματος, σε θέσεις ΝΑΤΟ, ΟΑΣΕ και ΕΕ. Όσο για την ΣΣΞΓ, έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες για εκμάθηση στελεχών και σε "σπάνιες" γλώσσες και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά απλώς δεν "βολεύει" πολλούς.

      Διαγραφή
  5. Κάποιοι χαμογελούν γιατί τους βγάζουν φωτιγραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή